Gode råd og tips til oppussing og finansiering av badet

Å pusse opp ett bad er en stor og viktig investering for mange. Enten om badet må pusses opp p.g.a slitasje, alder, akutte skader, mangler eller om man ønsker ett nytt bad i sin egen stil. Ett velfungerende og godkjent bad koster alt fra 200 000 – 250 000,- eller mer basert på møbler, størrelse og løsninger.

Når du pusser opp ett bad bør du planlegge godt og tenke på følgende:

Skriv en ønskeliste

Tenk godt gjennom hvilke funksjoner du ønsker på badet ditt basert på størrelse og muligheter. Ønsker du dusj, badekar eller kombinasjon av disse? Hva slags toalett ønsker du? En god idè i denne fasen er å gå innom ulike forretninger for å se på modeller av bad for inspirasjon og diskutere muligheter med fagpersoner. Inviter gjerne noen håndverkere på befaring for å få råd og tips rundt funksjonalitet.

Tenk nøye gjennom valg av fliser og stil på badet

Valg av fliser og møbler til badet er viktig. Her kan prisene sprike veldig og en god ide er å ta med seg noen prøver på ulike fliser og stiler i ulike prisklasser fra en forretning for å teste ut hjemme. Ønsker du en tradisjonell stil med tanke på fremtidig salg eller ønsker du noe unikt som passer din egen stil? Når det gjelder møbler er det viktig å tenke på funksjonalitet. Er dere flere kan det muligens være smart å vurdere to vasker hvis det er plass. En annen viktig faktor er behovet for oppbevaringsplass for håndklær, sminke og annet opp imot plass på badet.

Velg dyktige håndverkere

Reglene for å pusse opp ett bad og våtrom er strengt. Sjekk at håndverkerne er sertifiserte og husk å sjekk referanser. Samtidig er det viktig å be om dokumentasjon når badet er ferdig utført. En god idè er å be om bilder underveis i arbeidet og sette dokumentasjon og bilder sammen i en baderomsmappe. Dette gir trygghet til eventuelle kjøpere av leiligheten eller huset i fremtiden. Ett godt og trygt bad er viktig med tanke på forsikring og ikke minst vidersalg av boligen.

Finansiering

Når du har bestemt deg for hva du ønsker og har kartlagt behovet ditt er neste steg å hente inn priser fra fagfolk på arbeidet og produkter til badet. Lag ett budsjett og finn ut hvordan du skal finansiere badet.

I noen tilfeller kan det skje ting på badet som lekasjer, ødelagte produkter osv… som gjør at du må handle raskt mot andre tilfeller hvor du kan ta deg god tid med tanke på planlegging og finansiering av badet. I noen tilfeller kan man høre med banken om man kan øke boliglånet for å finansiere badet hvis man har hatt en fin verdiøkning på boligen over en lengre periode og er innenfor egenkapital grensen. I andre tilfeller trenger man å finansiere en oppussing kortsiktig og da kan ett forbrukslån være en god løsning. Ett forbrukslån krever ikke sikkerhet i bolig og nedbetalingstiden er fleksibel. Ved å klikke på linken under kan du sammenligne ulike banker og søke om forbruklån ved å fylle ut ett enkelt skjema.

Klikk her for å sammenligne ulike banker og søk om forbrukslån 

Lån fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet i bolig. Nedbetalingstiden er fleksibel, fra 1 til 15 år. Lånerenten er individuell og presenteres sammen med lånetilbudet. Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262573.

Tjenesten er levert i samarbeid med re-finans.no

(Bilde: Adobe Stock)

LES OGSÅ