Derfor er det lurt å refinansiere dyre smålån og kredittkort-gjeld

Det er blitt vanlig å bruke forskjellige kredittløsninger. Med lettingen av restriksjonene som regulerte bankvirksomhet i Norge for rundt en generasjon siden, er det også få begrensninger for hvilke typer kreditt og lån som kan tilbys til norske kunder.

Når det er sagt kan vi like gjerne peke på hva som er det viktigste når det kommer til refinansiering. –Ikke alle disse typene av lån og kreditt er like gunstige for lånekunden, og det er godt mulig at du kan finne et bedre lån og en bedre avtale om du ser deg om, og kikker på hva andre banker har å tilby.

Første steg innebærer at du skaffer deg en oversikt over hva lånemarkedet har å tilby

For å finne ut hvilken rente som du kan komme til å få, kan du først kikke på forskjellige tilbud fra forskjellige banker som tilbyr forbrukslån og kreditt. Vær oppmerksom på at det som regel står den lavest mulige renten som blir oppgitt er knyttet til deg som bruker, så denne er garantert gitt at opplysningene er riktige

For å finne ut hvilken rente banken eller finansinstitusjonen tilbyr deg personlig, må du sende inn en søknad om lån og refinansiering. Dette trenger ikke å være en omstendelig prosess, og det er mulig å sende samme utfylte søknad til flere institusjoner samtidig.

Klikk her for å sammenligne og få tilbud på refinansiering fra flere banker

Som regel får du svar fra alle i løpet av en arbeidsdag og kan gjøre deg opp et oversiktlig bilde av situasjonen. Det medfører ingen forpliktelser for deg om du sender inn en søknad. De tilbud som du får fra finansagenten eller fra banken selv er derimot forpliktende tilbud, som du kan velge å takke ja til.

Selv om du tenker at du har fått en god låneavtale er det likevel lurt å orientere seg om markedet fra tid til annen. Innen bankløsninger, som andre steder foregår det konkurranse om kundene, og det er mulig at en konkurrerende bank kan gi deg et bedre tilbud enn den løsningen som du har for tiden.

Klikk her for å sammenligne ulike banker og søk om refinansiering

Gjennom Axo Finans kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet i bolig. Nedbetalingstiden er fleksibel, fra 1 til 15 år. Lånerenten er individuell og presenteres sammen med lånetilbudet. Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262.573.

(Bilde: Adobe Stock)

LES OGSÅ