Jobb

Fire ting arbeidsgiveren ser etter når han googler deg

Det er enkelte ting du bør ha i orden.

Publisert

Ifølge den anerkjente karrierebloggen Personal Branding Blog vil 80 prosent av arbeidsgivere søke deg opp på Google før du eventuelt blir kalt inn til intervju for en jobb du har søkt på.

På engelsk har vi et uttrykk som heter "perception is truth" og det kan ligge mye sannhet i det. Derfor er det viktig at et nettsøk på deg gjenspeiler det inntrykket du vil gi - ryddig, ekte og ærlig.

Arbeidsgivere søker deg ikke opp på Google for å lete etter negative ting, de ønsker enkelt og greit å undersøke hvem du er og hva slags person du kan være. Her er de fire tingene de først og fremst ser etter, ifølge bloggeren og karriereeksperten Heather Huhman.

1. Hvordan du ser ut

Det er enkel psykologi, personen som vurderer søknaden din lurer på hvordan du ser ut. Sørg derfor for å bruke et ryddig og pent bilde som gjenspeiler hvordan du ønsker uttrykke deg i en profesjonell sammenheng i alle dine offisielle nettverk og på eventuelle nettsider.

2. CV-en din

Hva du har oppnådd og jobbet med tidligere er naturligvis interessant for en fremtidig arbeidsgiver. Sørg for å ha en oppdatert CV på nett med  høydepunktene i karrieren din. Pass også på hvordan du utformer CV-en, en arbeidsgiver bruker i snitt bare seks sekunder før han avgjør om du passer til en jobb eller ikke.

3. Den digitale versjon av deg

Hvordan du fremstilles på nett er viktig. Svært mange arbeidsgivere bruker sosiale nettverk som LinkedIn for å lete etter jobbkandidater. Det kan dermed lønne seg å ha en komplett profil, og være ryddig i måten du har kontakt med andre på nett.

4. Orden og oppførsel

Det høres ut som et gufs fra grunnskolen, men hvordan du oppfører deg og samhandler med andre på nett er viktig. Arbeidsgivere vil lete deg opp på nett for å se om du kan være en løs kanon på dekk, om du slenger dritt om tidligere arbeidsgivere og hva slags innhold du deler for eksempel på Facebook.

Hovedhensikten med å søke deg opp på Google, skriver nettsiden, er naturligvis å se om det er sammenheng mellom hva du skriver i søknaden og den personen du fremstår som på nett - med andre ord: Hvor troverdig du er.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her