Serier

«The Walking Dead»: Her skremmer «zombier» vettet av folk

Sesong ni av «The Walking Dead» er tilbake på skjermen.

Publisert Oppdatert

En zombieapokalypse er forhåpentligvis ikke sannsynlig i nær fremtid, men dersom fornuft og logikk skulle tilfeldigvis bli kastet ut av vinduet kan du i disse dager mentalt forberede deg til kampen på Youngstorget i Oslo.

TV-serie og fanfavoritt «The Walking Dead» har nemlig mandag premiere på kanalen FOX i Norge. I den forbindelse har kanalen satt opp en overlevelsesbunker i hovedstaden. Her kan de som tør (og «dommedags-preppere») sjekke ut hva slags våpen det kan være greit å ha i bagasje dersom uhellet skulle være ute. Men som nesten alt her i livet, foruten smaksprøver på matbutikken, er det ingenting som kommer gratis. Bunkeren er nemlig fylt opp med zombier - klare for å skremme livskiten ut av dem som våger å gå inn.

<b>ZOMBIE-ANGREP:</b> «The Walking Dead» byr på mange zombier. Her noen på besøk i Oslo for en snarvisit.
ZOMBIE-ANGREP: «The Walking Dead» byr på mange zombier. Her noen på besøk i Oslo for en snarvisit. Foto: Astrid-Helen Holm

Bunkeren, som er åpen for publikum mellom klokken 12-18 fredag 5. oktober, har tiltrukket seg mye oppmerksomhet fra fansen, forteller Beate Våje, digital prosjektleder i FOX.

- Det har vært stor interesse for dette på sosiale medier. På Facebook er det rundt 1400 som har meldt sin ankomst, noe som er veldig gøy. Vi håper virkelig så mange som mulig kommer for en titt, forteller Våje til Side3.

Dette er ikke det første gang kanalen har et stundt i forbindelse med «The Walking Dead». I forbindelse med sesong syv, ble det servert «menneskekjøttburger» i Oslo signert den amerikanske kokken Tom Wolfe.

- Fans av «The Walking Dead» er ekstremt trofaste og lojale. Vi synes det er litt morsomt å gi tilbake - gjerne en fysisk opplevelse, forklarer prosjektlederen.

Så hva skal man gjøre dersom zombieapokalypsen en gang blir virkelighet?

- Rådet er vel å komme seg ut av byen og så høyt til fjells som mulig. Kanskje en øy er smart?, sier Våje.

<b>KLAR FOR KAMP:</b> I overlevelsesbunkeren kan du finne en rekke våpen utstilt - med terningkast med tanke på en eventuelt zombieapokalypse.
KLAR FOR KAMP: I overlevelsesbunkeren kan du finne en rekke våpen utstilt - med terningkast med tanke på en eventuelt zombieapokalypse. Foto: Astrid-Helen Holm

Og topp tre våpen for å beskytte seg mot eventuelle zombier?

- Nummer én får være balltre med spiker, nummer to en industri-avfallskvern slik at man kan ta mange zombier samtidig. Nummer tre får være en armbrøst. I vår tid er det jo viktig med resirkulering, men det vil kanskje være enda mer livsnødvendig ved en eventuell zombieapokalypse, ler Våje.

Slik gitt da det Side3 testet menneskekjøttburgeren til kokken Tom Wolfe for en stund tilbake:

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her