Foto: Maipo

Norges første Sundance-pris

Utkonkurrerte 14 andre spillefilmer.

Publisert

Regissør Anne Sewitsky mottok i natt juryens Grand Prix for sin film «Sykt lykkelig» i den internasjonale konkurransen på Robert Redfords filmfestival Sundance, Park City.

- Det er en film hvor vi identifiserte oss med karakterer svært forskjellig fra våre egne liv, uttalte jurymedlem Susanne Bier før Anne Sewitsky mottok hovedprisen, ifølge en pressemelding fra Norsk Filminstitutt

Tidligere i uken deltok også manusforfatter Ragnhild Tronvoll og skuespiller Agnes Kittelsen på festivalen.

Første norske film
Anne Sewitskys film «Sykt lykkelig» ble plukket ut som eneste norske film i år. Den konkurrerte i programmet «World Cinema Dramatic Competition»

14 spillefilmer konkurrerte om priser i den internasjonale konkurransen, og «Sykt lykkelig» var med som eneste nordiske film. Den internasjonale konkurransen ble opprettet i 2005, og «Monstertorsdag» var den første norske filmen som ble invitert til konkurranse. Gårsdagens pris til «Sykt lykkelig» er første Sundancepris til en norsk spillefilm.

Ny verden
Agnes Kittelsen har filmens hovedrolle som Kaja. For Kaja er familien det viktigste i verden. Hun er evig positiv til tross for at hun lever med en mann som helst vil jakte med gutta, og som nekter å ha sex med henne fordi hun «ikke er spesielt attraktiv» lenger. Når så «det perfekte paret» flytter inn i nabohuset, blir det likevel vanskelig å holde følelsene i sjakk. Det nye naboforholdet åpner en ny verden for Kaja, som får konsekvenser for dem alle. Og når julen ringes inn, er det klart at ingenting kan bli som før –selv om Kaja gjør sitt beste.

LES MER:- Jeg kledde aldri av meg

Anne Sewitskys filmer
«Sykt lykkelig» konkurrerer i disse dager om 1 million svenske kroner på Göteborg filmfestival, og skal vises på markedet i Berlin om 10 dager. Anne Sewitskys andre spillefilm, «Jørgen + Anne = Sant», vil få verdenspremiere i Generation-programmet i Berlin, hvor hun vant to priser for sin kortfilm «Oh my God« for to år siden.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.