Filmanmeldelse

Anmeldelse: The Hurricane Heist

Katastrofefilm + ransfilm = katastrofe. Sjangerblandinger er sjelden en god idé, «The Hurricane Heist» gjør det veldig tydelig.

Publisert

The Hurricane Heist.
USA, 2018.
Regi: Rob Cohen.
Med: Toby Kebbell, Maggie Grace, Ryan Kwanten, Ralph Ineson, Natacha Karam.
Aldersgrense: 12 år.

Katastrofefilmer er bra! Ransfilmer er bra! Katastroferansfilmer - skal det vise seg - er ikke så bra.

Tittelen i «The Hurricane Heist» forteller egentlig alt du trenger å vite om handlingen i filmen.

En gruppe ransmenn planlegger å rane 600 millioner dollar midt under en orkan. Byen er evakuert og ingen kan stoppe dem. Men de hadde ikke regnet med en tøff dame og to staute brødre.

Plottet er i seg selv lovende, og med rett regissør, rett manusforfatter og rette skuespillere kunne dette blitt en riktig spennende film. Dessverre har den ingen av delene.

Maggie Grace har en av hovedrollene i The Hurricane Heist.
Maggie Grace har en av hovedrollene i The Hurricane Heist. Foto: SF Studios

Hovedrolleinnehaverne gjør for all del en hederlig innsats. Maggie Grace, kjent fra blant annet «Lost» og «Taken», spiller agenten Casey. Casey har en tung bør på skuldrene, men vil likevel gi alt i kampen mot ransmennene.

Toby Kebbell er best kjent for sine CGI-roller, i blant annet «Kong: Skull Island» og «Dawn of the Planet of the Apes» og oppfølgeren. Han spiller den ene av brødrene Rutledge, og i samarbeid med Casey har han planer om å redde dagen.

Både Maggie Grace og Toby Kebbell er sjarmerende og røffe, og de styrer unna de verste karakterklisjeene. Og ikke minst: De overbeviser med sitt skuespill.

Det er mer enn vi kan si om de fleste andre skuespillerne. Noen av dem spiller så dårlig at det nesten blir pinlig å se på.

Toby Kebbell og Maggie Grace i The Hurricane Heist.
Toby Kebbell og Maggie Grace i The Hurricane Heist. Foto: SF Studios

Regissør Rob Cohen har tidligere vist at han mestrer spenningssjangeren, med filmer som «Dagslys», «The Fast and the Furious» og «xXx», men denne gangen feiler han. Det er ikke nok å pøse på med spesialeffekter, skyting og sterke vindkast når han ikke har noe mer å by på. Klisjeene kommer på rekke og rad, men historien gir oss lite.

Og her ligger også filmens største problem: Vi har sett alt sammen før.

Vi har sett eksperten som blir overhørt av sine overordnede (men som selvsagt hadde rett hele tiden).

Vi har sett agenten som har gjort en stor feil og som endelig får mulighet til å bøte på sitt rykte.

Vi har sett den alkoholiserte fyren som må bryte ut av komfortsonen.

Vi har sett familietragedien, hackere som kan bryte gjennom enhver mur, skurker som blir overrasket når planen ikke går som de tror ...

Selv forsøket på en liten vri omtrent halvveis føles mislykket og lite overraskende.

I ransfilmer er skurkenes personlighet svært viktig - i de kuleste ransfilmene får de oss tross alt til å heie på ranerne. I «The Hurricane Heist» har de ingen kule skurker. Noen av dem er så platte og kjedelige at det er en skam for sjangeren, andre er rett og slett bare uinteressante.

«The Hurricane Heist» prøver å få publikum til å tro at den er tøff ved å dundre løs med høy musikk, smell og spesialeffekter, men den lurer deg neppe. Du kan finne mye bedre å bruke tiden på enn å se denne.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.