Hereditary

Dette skal være verdens skumleste film. Orker du å se traileren?

- Dette er ikke en skrekkfilm, men ren, emosjonell terror, skriver én anmelder.

Publisert

«Exorsisten», «Ondskapens hotell» og «Blair Witch» er alle filmer som skremte livskiten ut av publikum da de ble sluppet i henholdsvis 1973, 1980 og 1999.

Alle ble de omtalt som «verdens skumleste film» da de kom, men skal vi tro amerikanske anmeldere er det kommet en ny utfordrer til den tittelen.

Den nye grøsserfilmen «Hereditary» har nemlig fått anmeldere og publikum til å gå bananas etter den ble vist på filmfestivalen Sundance i slutten av januar:

Dette er ikke en skrekkfilm, men ren emosjonell terror.
Filmnettsiden AV Club i sin anmeldelse av «Hereditary»

Variety følger opp med:

«Hereditary» er så urovekkende at du vil hive etter pusten i kinosalen. Det er troverdig, overnaturlig skrekk. Det vil ikke komme en skumlere film i år. Om det gjør det, betyr det at vi er i en ny gullalder (for skrekkfilm red. anm.).

Ifølge personer som var tilstede på noen av visningene under Sundance i januar, var det mange som forlot salen i avsky i hva som ble vist på lerretet. Filmen har i skrivende stund en vurdering på IMDB på 7,8 av 10 og på MetaCritic (samleside for anmeldelser) en vurdering på 88 av 100.

Kritikerne som har sett filmen skriver at det er vanskelig å avsløre for mange detaljer rundt handlingen uten å avsløre for mye, men kort fortalt handler det om en familie som må takle sorgen og familiehemmeligheter etter bestemor og overhodet i familien dør.

Filmen er skrevet og regissert av langfilm-debutant Ari Aster. I hovedrollene finner man veteraner som Toni Collette («Sixth sense», «Little Miss Sunshine») og Gabriel Byrne («The Usual Suspects», «Miller's Crossing»).

I skrivende stund har ikke filmen fått norsk premieredato, men kommer på amerikanske kinoer i juni.

Bare traileren kan sette en støkk i folk. Du ser den i toppen av denne artikkelen, om du tør ...

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.