AVENGERS ER TILBAKE: Robert Downey Jr. er tilbake i rollen som Tony Stark aka Iron Man i Marvels «Avengers: Infinity Wars». Filmen er blant 2018s mest etterlengtede, skal vi tro en undersøkelse utført i USA. Traileren har hatt over 140 millioner avspillinger på Youtube.
AVENGERS ER TILBAKE: Robert Downey Jr. er tilbake i rollen som Tony Stark aka Iron Man i Marvels «Avengers: Infinity Wars». Filmen er blant 2018s mest etterlengtede, skal vi tro en undersøkelse utført i USA. Traileren har hatt over 140 millioner avspillinger på Youtube. Foto: (Skjermdump/Youtube)

Film

Denne traileren er blitt sett over 140 millioner ganger

Og Side3s egne favoritter filmfavoritter i 2018.

Publisert

Filmåret 2017 er over. Som vanlig var det mange godbiter å hente - «Dunkirk», «Blade Runner 2049» og «Baby Driver» - for å nevne noen. Men som med fjoråret, ser det ut til at 2018 kommer til å by på mange gode filmopplevelser. Trailere for filmer som «Avengers: Infity War» og «Jurassic World» har allerede skapt forventinger hos kinopublikum verden over.

Glad i film? Hør på NA Lyds filmpodcast «Sofa eller kino».

Det amerikanske kinoselskapet Fandango har spurt amerikanske besøkende hva slags filmer de gleder seg aller mest til i 2018. Over 8000 personer deltok i undersøkelsene, skriver nettstedet Brobible. Kanskje ikke overraskende, men listen domineres av store blockbuster-filmer.

Norsk premiere i parantes:

1. «Avengers: Infinity Wars» (25. mars)

2. «Black Panther» (14. februar)

3. «Jurassic World: Fallen Kingdom» (8. juni)


4. «Deadpool 2» (norsk premiere ikke fastsatt. Amerikansk premiere 1. juni)

5. «Solo: A Star Wars Story» (norsk premiere ikke fastsatt. Amerikansk premiere 25. mai)

6. «Incredibles 2» (norsk premiere 31. august)

7. «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald» (norsk premiere ikke fastsatt. Amerikansk premiere 16. november)

8. «A Wrinkle in Time» (norsk premiere ikke fastsatt. Amerikansk premiere 8. mars)

9. «X-Men: Dark Phoenix» (norsk premiere ikke fastsatt. Amerikansk premiere 1. november)

10. Ocean’s 8 (norsk premiere ikke fastsatt. Amerikansk premiere 8. juni)

At det er knyttet store forventninger til noen av disse filmene, er det liten tvil om. Traileren til «Avengers»-filmen har hatt over 140 millioner visninger på Youtube etter den ble lagt ut i november, mens «Jurassic World» har samlet over 40 millioner visninger etter den ble publisert 7. desember.

Glad i film? Hør på NA Lyds filmpodcast « Sofa eller kino».

Andre favoritter

For Side3-redaksjonen er det minst to håndfull med andre filmer som mangler på denne listen. Blant annet Martin Scorseses etterlengtede «The Irishman», en film som Netflix skal ha hostet opp 150 millioner dollar for å ha sikret seg rettighetene til. Filmet lokket også skuespiller Joe Pesci ut av pensjonstilværelsen. Ellers har du «Sicario 2: Soldado» - oppfølgeren til fantastiske «Sicario» fra 2015, «Tomb Raider» regissert av norske Roar Uthaug («Bølgen», «Flukt», «Fritt Vilt») og «Phantom Tread», regissør Paul Thomas Andersons («Boogie Nights», «Magnolia» «There Will Be Blood») nyeste film, og som visstnok skal være skuespiller Daniel Day-Lewis aller siste opptreden på det store lerret.

Et av årets store høydepunkt håper vi blir Martin McDonaghs («In Bruges») nyeste film, «Three Bilboards Outside Ebbing, Missouri». En mor, spilt av Frances McDormand, opplever lite fremgang i politietterforskningen av datterens voldtekt og drap. I frustrasjon velger hun å leie tre store reklameskilt med en ydmykende beskjed til det lokale politiet i småbyen Ebbing. Den handlingen får en rekke konsekvenser. Filmen har av kritikere i USA blitt trukket frem som en av 2018 store filmhøydepunkter. Vi håper kritikerne har rett. 

Ny Spielberg-film

Steven Spielberg har også en ny film på trappene, «The Post», med Tom Hanks og Meryl Streep i hovedrollene. Filmen forteller den dramatiske historien om da avisen Washington Posts eier Kay Graham  (Meryl Streep) og dens legendariske redaktør Bob Bradlee (Tom Hanks), valgte å publisere en rekke artikler basert på de graderte dokumentene «The Pentagon Papers» - kompromitterende dokumenter om USAs innblanding i Vietnam-krigen. Filmen hadde amerikansk premiere i slutten av desember og ble da omtalt som en av 2017s aller beste filmer. Norsk premiere er i februar.

Glad i film? Hør på NA Lyds filmpodcast « Sofa eller kino».

Verdens dyreste pokerturneringer

Man kan også nevne «Molly's Game» - historien om den olympiske deltageren Molly Bloom som endte opp med å arrangere noen av verdens mest eksklusive og dyre private pokerlag pokerturneringer for kjendiser som Tobey Maguire, Leonardo DiCaprio og Ben Affleck. Innkjøp til Blooms turneringer hadde ofte en prislapp på flere millioner kroner. Etter hvert kom den russiske mafiaen på banen, etterfulgt av FBI. Filmen er manusforfatter Aaron Sorkin debut som regissør. Sorkin har også skrevet manus basert på Blooms egen bok.

Regissøren av «Pans labyrint» og «The Devil's Backbone», Guillermo del Toro, er tilbake med hva som ser ut til å bli en ny kassasuksess. Fantasy-dramaet «Shape of Water» har allerede gjort sin seiersdans på filmfestivaler verden over. Nå gjenstår det å se om filmen vinner over publikum etter premieren på nyåret.

Dette var bare noen av smakbitene man vil få i begynnelsen av året. Senere i år kommer blant annet spionthrilleren «Red Sparrow» med Jennifer Lawrence i hovedrollen, «Mission Impossible 6» og «Mordene i Kongo».

Hvilken film gleder du deg mest til i 2018? Diskuter gjerne i kommentarfeltet.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.