ISBITMASKIN:En ismaskin kan være en bakteriebombe, slik innsiden av denne maskinen viser. - Selv med jevnlig rengjøring er ismaskinene motbydelige, skriver en bruker på Reddit.com. 
ISBITMASKIN:En ismaskin kan være en bakteriebombe, slik innsiden av denne maskinen viser. - Selv med jevnlig rengjøring er ismaskinene motbydelige, skriver en bruker på Reddit.com.  Foto: Jim/Zuma Press/Corbis/Damaske (All Over Press)

Se listen

Fem ting ansatte ved hurtig-matkjedene sier du aldri må bestille

En maskin som den over finner du på mange restauranter. Gjett hva som kommer ut av den.

Publisert

Nettforumet Reddit har en egen spalte som kalles "Ask me anything"hvor eksperter og personer med spesiell kunnskap stiller sin kunnskap til rådighet for vitebegjærlige forumitter.

Av og til er det omvendt, medlemmene kaster ut et spørsmål som personer med innsideinformasjon inviteres til å svare på. Et slikt innlegg har nylig fått mye oppmerksomhet: 

"Hurtigmat-ansatte på Reddit, hva skal vi IKKE bestille på din restaturant. Hvorfor ikke?", vil brukeren ohisthename vite.

Responsen lot ikke vente på seg. Huffington Post, Fox Newsog Uproxx er blant nettsidene som har tatt for seg de mange, mange tingene på menyen ansatte råder folk til å holde seg unna.

Det er naturligvis flest arbeidere ved amerikanske hurtigmatrestauranter som svarer på tråden, så det er ikke nødvendigvis slik at en bør holde seg unna de samme matvarene i Norge. Heller ikke er påstandene bekreftet.

Det er likevel interessant lesing, og det er nok en og annen nordmann som har bestilt ferie til USA i år ... Her er fem ting du i så fall rådes til å holde deg langt unna:

McCafé på McDonald's

- Jeg jobber på McDonald's og ingen jeg er glad i får bestille noe som kommer ut av McCafé-maskinene. De blir konstant oversett. Ikke bare mangler de ansatte opplæring i hvordan maskinene skal rengjøres, sjefene gir også blaffen. De maskinene er skrekkelig skitne, skriver brukeren Envirometh.

Isbiter

- Jeg har jobbet på fire restauranter og sitron og isbiter er helt klart det ekleste du kan bestille, skriver hardshell1919.

- Selv med jevnlig rengjøring er ismaskinene motbydelige, skriver littlebosheep.

Biff og bønner på Taco Bell

- Jeg jobbet på Taco Bell for en liten stund siden, og jeg advarer om å holde seg unna både bønner og biffen. Til å begynne med ser bønnene ut som kattemat, og fremgangsmåten er "hell på vann og rør til du ikke kan se hvitt lenger". Biffen var det verste å få fjernet i oppvasken. Om restene ble sittende for lenge, ble det som hårgele. Det var det verste, skriver Beefcake21.

"Hemmelig meny" på Starbucks 

- Ikke bestill noe fra Stabucks' "hemmelige meny". Den eksisterer ikke. Om du har lyst på en Nutella Frappuchino, vit hvordan du vil at den skal lages, og bestill det. Ellers er det opp til ekspeditøren å finne på noe, og det er ikke sikkert at du får det samme som du fikk sist, skriver stac52.

Popcorn på kino

- Jeg har jobbet på en kino. Ikke kjøp popcorn dersom du er på dagens første film. Det er bare popcornrester fra kvelden før som stappes i en stor bag og varmes opp på nytt dagen etter, skriver YouAteYourParents.

Ikke bare kritikk

Selv om det er mye kritikk av hurtigmatkjedene i forumtråden, er det viktig å merke seg at mange ansatte også poengterer at sine restauranter er "plettfrie" og "serverer helt fersk og ren mat".

Her kan du følge hele diskusjonen.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.