Foto: Illustrasjonsfoto/Colourbox

Sexarbeider

En prostituerts bekjennelser

Fem ting du kanskje ikke visste om prostitusjon, fra en prostituert.

Publisert

Det meste du vet om prostituerte og bordeller er antagelig det du har sett på TV, film eller lest gjennom media.

Det er som oftest en dame i nettingstrømper på et gatehjørne som står og røyker mens hun venter på neste kunde.

Men skal vi tro en artikkel på Cracked.com er ikke den gjengse oppfatningen av hvordan det er å være en prostituert helt korrekt.

Nettsiden har latt en tidligere prostituert, Mrs. White, fra et legalt bordell (The Bunny Ranch utenfor Las Vegas) komme til ordet for å fortelle sin historie om hvordan er å arbeide som en prostituert i USA.

1. Du blir kastet inn i det

Ja, hvordan havner man i fulltidsjobben «prostitusjon»? Går man på universitetet for prostitusjon, er det gjennom fellesbekjente eller finner du en jobbannonse i avisen?

Ifølge Crackeds dame på innsiden er det som oftest tilfeldighetene som fører en dit.

For henne var det en utfordring fra hennes venninner som fikk henne til å sende inn en søknad. Noen måneder fikk hun en telefon og beskjed om å fly til Vegas for å starte på jobb.

Hennes første klient var en eldre mann i 60-årene som betalte rundt 1000 dollar for en halvtime med moro.

Tanken om at prostituerte har mye interaksjon med politiet stemmer dog på en prikk. I USA er det slik at kvinner og menn som har lyst til å være en del av den lovlige prostitusjonen må blant annet registrere seg hos de lokale myndighetene. På mange bordeller (som hos Bunny Ranch) er det også ukentlige tester hos de prostituerte for kjønnssykdommer, samt en lege som sjekker opp de ansattes vaginaer med samme omtanke og kjærlighet som en «fabrikkrobot», ifølge Crackeds kilde.

NY PÅ JOBB: I sexbransjen er det ingen kjære mor og man blir kastet rett i det uten videre opplæring.
NY PÅ JOBB: I sexbransjen er det ingen kjære mor og man blir kastet rett i det uten videre opplæring. Foto: Illustrasjonsfoto/Colourbox

2. Du må lære deg å utføre en penissjekk

De fleste vil vel kanskje tro at moroa begynner så raskt prisen er satt og penger har vekslet hender, men skal vi tro artikkelforfatteren er det først viktig med en penisinspeksjon.

Sår, klumper og vorter er bare noe av det ingen har lyst til å se på en penis, og for å fortsette med et sunt arbeidsmiljø er det viktig med en nøye sjekk.

Noen prostituerte skal til og med ha hatt små lommelykter ved siden av sengen for å gjøre inspeksjonen lettere.

Hvem sa at sex var sexy?

3. Prostitusjon var bra for selvtilliten

Det å være en prostituert er som å være en sjef over et marked. Alt har en fastsatt pris, men ingenting er meislet i stein. Noe av det første man lærer som ny på et bordell er å sette riktig pris og ikke være redd for å prise seg selv høyt.

GJEST: Ron Jeremy er en venn av Bunny Ranch-eier Dennis Hof og stiller villig vekk opp på bilde med noen av jentene fra bordellet.
GJEST: Ron Jeremy er en venn av Bunny Ranch-eier Dennis Hof og stiller villig vekk opp på bilde med noen av jentene fra bordellet. Foto: PAUL SCHMULBACH (Bulls Pix)

Kunsten å kunne forhandle er en profesjonell gledespikes viktigste egenskap.

Men det å sette en pris på seg selv og sine tjenester skal visstnok ha hjulpet på selvtilliten også. Ifølge Crackeds kilde hadde hun en rekke problemer med sitt eget kroppsbilde og slet med selvtilliten, men etter noen år i bransjen skal ting ha blitt bedre.

Alle kundene hun hadde var ekstremt hyggelige og alltid fulle av komplimenter.

4. Rutinepreget hverdag med møter

Man skulle kanskje ikke tro det, men livet på et bordell er ikke så spennende som man skulle tro. Ja, det er sex som står i fokus, men det er også personalmøter som setter opp salgsmål for hver ansatt og møter der du lærer å markedsføre deg selv bedre.

De lovlige bordellene er også med i årlige kåringer av priser som «årets beste bordell» og «årets kurtisane».

Ikke tull.

Kontorintriger eksisterer også. Jentene som tjener inn mest penger får som oftest de beste rommene nærmeste visningsrommet på bordellet.

SJEKK: God hygiene er en nøkkel for en profesjonell kurtisane.
SJEKK: God hygiene er en nøkkel for en profesjonell kurtisane. Foto: Illustrasjonsfoto/Komarovskyy Mykola (Colourbox)

5. Det er lovlig, men fortsatt ikke bra

Selv om prostitusjon er lovlig i visse deler av USA og verden, er Mrs. White ikke nådig i sin bedømming av bransjen.

Blant annet går hun hardt ut mot sin tidligere sjef og eier av bordellet The Bunny Ranch, Dennis Hof. Hof er blitt en talsperson for å gjøre prostitusjon lovlig over hele USA. Ett av argumentene hans er at forskjellen på lovlig og ulovlig prostitusjon er at det er ingen tvang i lovlig prostitusjon.

Jentene kan selv plukke sine kunder og hvor lang tid de velger å tilbringe med kunden (så lenge han betaler), og blir ikke presset av en horemamma til noe de ikke vil.

Dette er visstnok ikke helt sant.

Ifølge Mrs. White operer Bunny Ranch blant annet med verdikuponger som utstedes av Hof selv. Disse verdikupongene kan gi en kunde tid sammen med en jente for en viss verdi.

Blant annet opplevde Mrs. White at bordellets vaktmester dukket opp med en kupong med en verdi på 300 dollar som han kunne bruke på henne. Hun skjønte på situasjonen at dersom hun sa nei til mannen med verdikupongen, ville det bety slutten på hennes karriere hos Bunny Ranch. At hun i tillegg måtte la mannen bruke så lang tid som han trengte, gjorde ikke situasjonen bedre.

Andre problemer jentene på lovlige bordeller kan oppleve kommer i forhold til helseforsikring, pensjon og andre tjenester en arbeidsplass ofte sørger for. Ettersom de alle er private næringsdrivende som leier seg rom på bordellet, trenger Bunny Ranch ikke å sørge for disse tjenestene.

Så selv om de lovlige bordellene tilbyr de prostituerte en trygg arbeidsplass er det fortsatt mye som må fikses på.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.