Foto: Patrick Kovarik (AFP)

Emily Ratajkowski

Emily Ratajkowski: - Jeg kan være feminist og også ta sexy bilder

Emily Ratajkowski får kritikk for sexy spaghetti-video. Modellen slår tilbake.

Publisert

Modell Emily Ratajkowski er i nok en krangel med TV-personlighet Piers Morgan.

Denne gang på grunn av en noe pikant spaghettivideo i regi av LOVEs julekalender.

Den frittalende programlederen langet ut på «Good Morning Britain» hvor han hevdet at modellen misbruker sin status og begrepet «feminisme» til å fremme sin egen karriere.

Han omtalte henne også som en «global bimbo».

På Twitter la Morgan ut følgende melding:

Det skal ikke være selve den sexy videoen som provoserer Morgan, men at Ratajkowski synes å mene at den er et uttrykk for feminisme.

Emily Ratajkowski sitter på sin side ikke stille i båten.

I en uttalelse i forbindelse med videoen sa hun at en sexy fotoserie ikke utfordrer hennes feminisme, men ikke at videoen i seg selv var en feministisk handling.

Hun reagerer derimot på at folk skal fortelle henne hva hun kan og ikke kan gjøre.

- Jeg har aldri sagt at Love-videoen var en feministisk uttalelse. Men nå er det verdt å nevne at å fortelle kvinner hva de kan gjøre med sin kropp og seksualitet er klassisk sexisme. Jeg kan ha meninger om feminisme og samtidig ta sexy bilder, skriver hun på Twitter.

Det er verken første gang Ratajkowski krangler med Piers Morgan eller forsvarer sin rett til å både spille på kropp og være feminist.

Da Morgan kritiserte Ratajkowski for å posere naken for Harper’s Bazaar, tvitret han «Vil du at jeg skal kjøpe noen klær til deg?», men fikk til svar «Takk, men jeg trenger ikke klær like mye som du trenger presseoppslag».

«Min kropp, mitt valg»

Som en ung kvinne som stadig publiserer lettkledde bilder av seg selv på Instagram, er Ratajkowski vant til kritikk. Hun bøyer ikke lett av av den grunn.

Da Kim Kardashian ble kritisert for å poste en naken selfie, tok Ratajkowski henne i forsvar og deretter postet de et bilde hvor de poserte nakne sammen, for å fortelle kritikerne at de ikke lar seg stoppe.

«Vi er mer enn bare våre kropper, men det betyr ikke at vi er nødt til å skamme oss over dem eller vår seksualitet», skrev de med bildet.

I en kronikk for Glamour i begynnelsen av september 2016 tok modellen et oppgjør med sine kritikere, som ofte stempler henne som en «oppmerksomhetshore».

Foto: Splash/amore & Sorvete (Splash News)

Temaet for kronikken er at hun mener at det eksisterer en dobbeltmoral som tillater menn å gjøre eller si ting som kvinner ikke kan gjøre eller si uten å få nedsettende kommentarer som respons.

- Jeg innså etterpå at jeg hadde blitt kalt oppmerksomhetshore så ofte at jeg nesten hadde blitt vant til det. Vår kultur har en dobbeltmoral som sitter så dypt at mange kvinner har bygd opp et automatisk forsvar – å forsøke å ligge et skritt foran kritikerne ved å sørge for at vi har «ekte» grunner for alt vi sier eller gjør, skriver Ratajkowski.

View this post on Instagram

Allure

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Hun mener at denne kjønnsdiskriminerende dobbeltmoralen som oftest serveres fra menn, men påpeker at også kvinner bidrar på dette feltet.

- Tenk over hvor mange ganger du har hørt en kvinne si om en annen kvinne «Å, hun gjør det bare for å få oppmerksomhet», poengterer den londonfødte 25-åringen.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.