GLADE SAMMEN: De lykkeliste parene ler litt sammen hver dag. Det kan være alt fra noe gøyalt på Facebook til noe morsom de ser sammen på gata. Her er den britiske Formel1-kjøreren Jenson Button sammen med modellkjæresten Brittny Ward.
GLADE SAMMEN: De lykkeliste parene ler litt sammen hver dag. Det kan være alt fra noe gøyalt på Facebook til noe morsom de ser sammen på gata. Her er den britiske Formel1-kjøreren Jenson Button sammen med modellkjæresten Brittny Ward. Foto: (Bulls)

Forhold

Syv ting de lykkeligste parene gjør hver dag

Hvor mange kan du krysse av på?

Publisert

Vi hører ofte at parforhold er mye jobb, men mange sluntrer unna og innvilger seg både utvidede pauser og lange permisjoner. Men - for å trekke jobbmetaforen helt ut - alvorlig unnasluntring kan føre til oppsigelse ...

Par som lykkelig holder sammen år etter deler gjerne to egenskaper, de er snille og generøse mot hverandre.

Men hva er det parene egentlig gjør sammen eller mot hverandre for å holde forholdet sunt og lykkelig?

Alle par er forskjellige, men ifølge ekteskapsrådgiverne Lesli Doares og Toni Coleman er det enkelte ting som likevel går igjen når det gjelder de hverdagslige tingene:

1. De sier "hei" og "ha det"

Lesli Doares har skrevet boken "Blueprint For A Lasting Marriage". Hun sier til nettsiden Brides at forskning tyder på at par som tar seg tid til å si skikkelig ha det når de for eksempel drar på jobb, og hilser hverandre når de kommer hjem igjen tenderer å ha lykkelige forhold. Årsaken, sier Doares, ligger i at paret bevisst oppsøker hverandre, en handling både han og hun setter pris på.

2. De holder kontakten gjennom dagen

En tekstmelding, en e-post eller et telefonsamtale i løpet av dagen bare for å si hei viser at du bryr deg og tenker på partneren din. Og det er godt for den andre å vite, forklarer parterapeut Toni Coleman.

3. De tilbringer tid sammen alene

De lykkeligste parene tar seg tid til å prate sammen under fire øyne hver dag, og ikke bare i noen øyeblikk. De tilbringer minst et kvarter sammen alene. Det sørger for at paret kommer forbi innledende fraser og kan ha dypere samtaler - som igjen knytter bånd mellom de to, forklarer Doares.

4. De ler sammen

Tangerende sans for humor er viktig i et forhold, forklarer Coleman, og de lykkeligste parene ler litt sammen hver dag. Det kan være en morsom video på Facebook eller noe gøyalt dere ser sammen, poenget er at de deler noe begge synes er morsomt.

5. De gir hverandre minst ett kompliment om dagen

Bare hør på dama di. Det er viktig.

6. De sier "jeg er glad i deg" på den måten partneren foretrekker det

Det finnes mange måter å føle seg elsket på, fra kvalitetstid til gaver. De lykkeligste parene vet hvilket språk den andre foretrekker, og snakker det jevnlig. Noen liker ord, andre vil ha tjenester mens atter andre foretrekker en klem eller kyss. Å lære partnerens kjærlighetsspråk er ikke bare viktig for kommunikasjonen i forholdet, men viser at du er villig til å forlate din komfortsone for den andre, sier Doares.

7. De legger seg samtidig

Å avslutte dagen sammen er fin måte å knytte bånd og øke intimiteten, både muntlig og fysisk. Å legge seg samtidig øker desuten sjansene for sex, og det er neste alltid bra for forholdet, kommenterer Doares.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Kilder: Brides, Foundations Coaching, Consum-mate.

Opptatt av å ta vare på forholdet ditt? Les også:

- Lykkelige par er utrolig kjedelige

To tegn på at du nærmer deg skilsmisse

11 sextriks som faktisk fungerer

Forskning: De tre tabbene som leder til utroskap

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her