<b>UTVALG:</b> Utvalget av sexleketøy for menn utvides stadig.
UTVALG: Utvalget av sexleketøy for menn utvides stadig. Foto: Produsentene

Menn og sexleketøy

Dette er sexleketøyene menn kjøper til seg selv

Menn kjøper stadig oftere sexleketøy. Til seg selv.

Publisert Oppdatert

– Vi har en stor økning i salg av sexleketøy for menn på nett, men de handler også i butikk. De siste tre årene har det for eksempel vært en dobling i salget av Fleshlight-serien på nett, sier presseansvarlig i Kondomeriet, Marthe Sørflaten.

P-punktet

– I 2018 opplevde vi en stor økning i salg av prostataleketøy. En trend vi ser har holdt seg i år, sier Sørflaten. Hun tror at mange menn rett og slett har oppdaget P-punktet, som er prostata, og forstått at dette kan gi nytelse og glede, sier hun.

– Dette gir oss en indikasjon på at menn oftere enn noen gang handler sexleketøy til seg selv, samtidig som vi også ser at mannen også handler til parforholdet, sier Sørflaten.

I forrige uke skrev vi også om at netthandelen av «flaue ting» øker. I tillegg til produkter som klamydiatest, glidemiddel og legemidler, så opplevde Klarna, som leverer betalingsløsninger til nettbutikker, at antall salg for butikker innen bransjen erotikk økte med åtte prosent i 2018.

Guttas tur

– Vi ser nå en tendens til at menn endelig synes det er helt ålreit å kjøpe leker til seg selv. Det har nok lenge vært «damene først», og vi liker godt at det gis oppmerksomhet til klitoris og kvinners nytelse, men nå er det jammen gutta sin tur til å glede seg over leketøyenes verden. Det finnes så mye gøy der ute, og det er et hav av muligheter uansett om man vil leke alene eller sammen med en partner, sier sexolog Kjersti Antonsen som også driver nettbutikk og blogger for SIDE3.no på blogg.no.

<span class="BOLD" style=""><strong style="font-weight: bold;">P-PUNKTET:</strong>Leketøy for å stimulere P-punktet selges godt hos OuiOiu.</span>
P-PUNKTET:Leketøy for å stimulere P-punktet selges godt hos OuiOiu. Foto: OuiOui
<b>HYLSE:</b> Inne i Tenga Egg finner du en hylse og glidemiddel.
HYLSE: Inne i Tenga Egg finner du en hylse og glidemiddel. Foto: OuiOui

Skeptiske damer

Hun opplever også at noen kvinner er skeptiske til at menn i økene grad kjøper sexleketøy.

– En typisk reaksjon fra kvinner er at «han har jo meg», men som selv handler leketøy til seg selv. Det er fantastisk at vi kvinner ser på sexleketøy som en selvfølge, men det bør det også være for menn, sier Antonsen. Hun sier at hverken kvinner eller menn bør bli sjalu om partneren bruker sexleketøy.

Menns sexleketøy-favoritter

Topp tre sexleketøy for menn – Kondomeriet

1. Penisringer

2. Tenga onaniegg

3. Fleshlight

Topp tre sexleketøy for menn – OuiOui

1. Tenga FlipHole

2. Tenga Egg

3. Driven by desire butplugg

– Det er jo bare silikon, metall og oppladbare batterier. I et parforhold erstatter ikke leker sex. Det gjøre det bare litt morsommere, sier hun.

<b>NETTSALGET ØKER:</b> Hos Kondomeriet har Marthe Sørflaten sett god vekst i salget av sexleketøy for menn. Nettsalget av Fleshlight-serien har doblet seg på tre år.
NETTSALGET ØKER: Hos Kondomeriet har Marthe Sørflaten sett god vekst i salget av sexleketøy for menn. Nettsalget av Fleshlight-serien har doblet seg på tre år. Foto: Kondomeriet

Bestselgerne

Hos Kondomeriet er det penisringer, onaniegg og Fleshlight som ligger på topplisten når menn kjøper sexleketøy til seg selv.

En penisring tres over penis og festes til roten av penis. En liten vibrator på penisringen skal også kunne bidra til nytelse for både hun og han. En enklere variant av en penisring, er en ereksjonsring, som skal hjelpe til å holde blodet ute i penis. Inne i et onaniegg befinner det seg en hylse og glidemiddel. Fleshlight kan lettest beskrives som en håndholdt vagina, og omtales ofte som en «sjømannsbrud».

Hos nettbutikken ouioui.no er det Tenga FlipHole, Tenga Egg og Driven by desire butplug som topper salgsstatistikken.

– Tenga FlipHole kjøpes gjerne av menn som har handlet tidligere, mens Tenga Egg ofte selges til menn som ikke har forsøkt denne typen hylser, sier Antonsen. Butpluggen er Antonsen usikker på om menn kjøper til seg selv eller til partneren, men den kjøpes oftest av menn.

<b>VIKTIG:</b> Sexleketøy har også en viktig funksjon for alle menn som av ulike grunner ikke kan tilfredsstile seg selv, sier sexolog og rådgiver Kjersti Antonsen.
VIKTIG: Sexleketøy har også en viktig funksjon for alle menn som av ulike grunner ikke kan tilfredsstile seg selv, sier sexolog og rådgiver Kjersti Antonsen. Foto: Petter Berg

Penisvibratoren kommer

Hva er det som vokser og står ut som det mest populære produktet for menn akkurat nå?

– Manta penisvibrator er «up and coming». Det er et produkt vi selger mye av og som mange har gitt gode tilbakemeldinger på, sier Marthe Sørflaten i Kondomeriet.

Fremtidens sexleketøy

Hva kommer av nye sexleketøy de neste årene?

– Det er ikke lenge siden app-styrte leketøy kom på banen, noe som gjorde det mulig å styre partnerens nytelse fra andre siden av jorda via mobilen. Rett før jul i fjor ble også Fleshlight Launch lansert. Det er en automatisk masturbator, som kobles sammen med en vanlig Fleshlight for «handsfree» nytelse. Fleshlight Launch er interaktiv og kan brukes sammen med VR-briller, sier Sørflaten. Hun sier bransjen har gjort store grep for å henge med i teknologiutviklingen og tror teknologiske nyvinninger bare vil ta en større plass på soverommet i fremtiden.

Sexleketøy er et hjelpemiddel

Kjersti Antonsen trekker også frem Fleshlight Launch som et «fremtidsprodukt», men peker på at sexleketøy av dette kaliberet også kan være viktige hjelpemidler for menn som har problemer med å hjelpe seg selv til orgasme. Det kan være på grunn av utviklingshemming, handikapp eller at man rett og slett ikke klarer å bruke hender og fingre til å holde penis eller et annen hjelpemiddel.

<b>TENGA EGG:</b> Tenga Egg skjuler en hylse med glidemiddel. 
TENGA EGG: Tenga Egg skjuler en hylse med glidemiddel.  Foto: Produsent

– Naturtro dukker, virtuell virkelighet og kunstig intelligens vil helt sikkert bli diskusjonstema i fremtiden, sier Antonsen.

Hun er ikke redd for at «maskiner» vil erstatte sex mellom mennesker.

Sex er sunt

– Nei, til det er sex mellom mennesker for bra, sier hun og viser til en britisk forskningsrapport som konkluderte med at samleie er mer tilfredsstillende enn onanering fra et fysiologisk standpunkt.

– Det blir spennende å se hva som kommer, ikke minst i et helseperspektiv. For sex er sunt. For alle, sier Antonsen.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her