TABUBELAGT: En 25 år gammel australsk prostituert har gitt brukere av nettforumet Reddit et fascinerende innblikk i et tabubelagt yrkesliv. Hun beskriver seg selv som «godt trent, pen og med myk hud» og med et utseende som «nabojenta alle i gata drømmer om». Bildet er en illustrasjon.
TABUBELAGT: En 25 år gammel australsk prostituert har gitt brukere av nettforumet Reddit et fascinerende innblikk i et tabubelagt yrkesliv. Hun beskriver seg selv som «godt trent, pen og med myk hud» og med et utseende som «nabojenta alle i gata drømmer om». Bildet er en illustrasjon. Foto: Mlenny Photography (iStock)

Reddit

Prostituert: - De aller fleste av mine kunder er gifte menn

En australsk prostituert svarer på spørsmål du måtte ha om yrket.

Publisert

Nettforumet Reddit er blitt stedet for spørsmålene alle lurer på, men som hverken en lærer eller et leksikon kan svare deg på.

Spesielt tråden "Ask me anything" (AMA) - "Spør meg om alt" - har blitt en populær spalte på nettsiden. Her stiller alt fra NASA via kjendiser til den menige mann og kvinne i gata opp og svarer på alt folk måtte lure på.

For eksempel svarte en serieekteskapsbryter på en rekke spørsmål om hvordan han enkelt var utro uten å bli oppdaget. Ved en annen anledning var det personer med fortid i hurtigmatkjeder som delte sin kunnskap om alt som foregår på bakrommet.

18. februar 2017 var det en dags for en ny Reddit "Ask me anything".

I mottakerenden satt en 25 år gammel australsk kvinne som arbeider som prostituert. Gjennom flere hundre spørsmål, ga kvinnen et fascinerende innblikk i hennes hverdag som eskortepike. Prostitusjon er delvis legalisert i deler av Australia og kvinnen, som skriver under brukernavnet Growlergirl, skriver hun ofte reiser rundt om i landet.

Den 25 år gamle kvinnen beskriver seg selv som "godt trent, pen og med myk hud", med et utseende som "nabojenta alle i gata drømmer om". Hun skriver at hun startet i yrket da hun var i slutten av tenårene, da i et kjent bordell i Sydney. Det var pengene som lokket henne.

- Jeg startet i bransjen på grunn av pengene. Grunnen er vel at jeg har alltid vært litt annerledes og hele livet har andre sett på meg som en raring. Så det å ha et annerledes yrke var ikke en stor greie for meg, skriver hun.

Saken fortsetter under videoen.

Screen9v2

Etter den tid gikk turen innom bordeller i andre australske storbyer, før hun sluttet og startet for seg selv i Perth. I 2015 var hun mentalt sliten og trakk seg ut av bransjen i ni måneder, før hun valgte å returnere i 2016.

Les også: Jenter deler sine beste sextips med gutter

En liten industri-hemmelighet: Vi kommer som oftest når vi er sammen med overvektige menn, så lenge vi er på topp. Jeg vet ikke hvorfor.

- Ligget med 1100 menn

Hun skriver at hun i dag har to til tre avtaler i uka. Én time av hennes tid koster 550 australske dollar (cirka 3500 kroner), tolv timer 2500 australske dollar (16.000 kroner) og 48 timer 5000 australske dollar (32.000 kroner). I snitt tjener hun rundt 3000 australske dollar i uken. Hun betaler skatt og driver for seg selv.

Prisen til tross, "Growlergirl", legger til at yrket kan være uforutsigbart. Noen uker har hun ingen avtaler.

- Fra 23. desember til 21. januar hadde jeg ingen avtaler, skriver hun til en.

En Reddit-bruker lurer på hva slags menn det er det som kjøper seg av henne.

- Hovedsakelig er det hvite, forretningsmenn, men også indiske og asiatiske menn. Som oftest 40-60 år gamle. Jeg trives godt med dem, da disse ofte er høflige menn som oppfører seg ordentlig, forteller hun.

25-åringen skriver at hun har hatt sex med over 1100 menn. De aller fleste av hennes kunder er gifte menn, mens noen er kjente idrettsstjerner i Australia.

Hun legger til at hun som oftest får orgasme med sine kunder.

Hovedsakelig er kundene hvite, forretningsmenn, men også indiske og asiatiske menn. Som oftest 40-60 år gamle.

- Av en eller annen grunn føler jeg mindre press når jeg er sammen med en kunde enn når jeg har sex privat. Jeg har allerede fått pengene hans, så jeg bryr meg lite om han tror jeg later som om jeg kommer eller ikke, skriver 25-åringen, før hun legger til.

- En liten industrihemmelighet: Vi kommer som oftest når vi er sammen med overvektige menn, så lenge vi er på topp. Jeg vet ikke hvorfor.

Hun legger til at det er en del seksuelle tjenester og fantasier hun nekter å utføre.

- Jeg får en del telefoner om ønsker å utføre incest-fantasier, men det ville jeg ikke klare å gjøre. Jeg så "Gladiatoren" med mine brødre da jeg vokste opp. Det var pinlig nok.

Det er mye dop i bransjen, spesielt tilknyttet bordeller i de australske storbyene. Jeg var selv avhengig av kokain.

Mye dop

Det frynsete ryktet sexindustrien har over hele verden har også berørt den 25 år gamle kvinnen etter flere år i bransjen.

Hun skriver at selv om hun selv alltid har hatt friheten til å arbeide eller trekke seg ut, har hun møtt på kvinner som er blitt utsatt for menneskehandel og blitt tvunget inn i prostitusjon.

Growlergirl skriver i tillegg at det er mye dop i bransjen, spesielt tilknyttet bordeller i de australske storbyene . Et bordell 25-åringen arbeidet hos i Sydney hadde nære bånd til MC-gjengen Comanchero. MC-gjengen sørget for å holde strømmen av ulovlige stoffer til bordellet rennende.

- Jeg var selv avhengig av kokain, skriver hun.

Flere spør om den 25 år gamle kvinnens sikkerhet når hun er på jobb. Sikkerhetstiltakene vil hun holde for seg selv, men hun skriver at hun kjenner til flere som har blitt voldtatt av deres kunder. Hun understreker at hun aldri har blitt utsatt for seksuelt overgrep.

Growlergirl legger til at hun får god hjelp fra politiet de gangene hun har blitt utsatt for noe kriminelt. Bordellene er det verre med.

- Jeg ble ranet av en annen prostituert på et bordell i Perth. Da jeg anmeldte det til politiet, var de veldig hjelpsomme. De forsøkte å få hentet ut overvåkningsbilder fra bordellet, men bordellet hevdet de ikke hadde overvåkningskamera selv om jeg vet de hadde det. Så bordeller er som oftest ubrukelige, skriver hun.

Prostitusjon er lovlig i Australia, men med store lokale forskjeller. 25-åringen skriver at dersom det var opp til henne ville hun endret en rekke punkter på hvordan myndighetene håndterer sexindustrien.

- I New South Wales avkriminaliserte de prostitusjon og innførte en rekke reguleringer, blant annet at bordeller må levere inn helseattester på sine ansatte. Problemet er bare at myndighetene gjør ingenting for å håndheve disse lovene og reglene. På grunn av dette kan bordeller behandle sine ansatte dårlig.

- I Victoria er prostitusjon lovlig og bedre kontrollert av myndighetene, blant annet dette med helseattester og at prostituerte blir behandlet rettferdig. Men det er selvfølgelig noen lover som er idiotiske. Blant annet kan man ikke ha kunder hjemme hos seg selv eller på et hotellrom under mitt navn, siden bordeller ikke er lovlig i denne delstaten. Jeg kan derimot treffe dem på deres hotellrom eller i deres hjem. Tanken er å unngå ulovlige bordeller, men det fungerer ikke i praksis, mener 25-åringen.

Saken fortsetter under videoen.

Screen9v2

Skal pensjonere seg

25-åringen skriver at hun studerer ved siden av jobben og planlegger å trekke seg tilbake i juni slik at hun kan fokusere på ta en mastergrad. Hun skriver at hun har i tillegg til å arbeide i sexindustrien, har hun "dagjobb" innen eldreomsorg.

Hun skriver at jobben og hobbyer hjelper henne å holde humøret oppe på tunge dager. Én Reddit-bruker lurer på om kvinner og menn i den australske sexindustrien lykkelige?

- Det er vanskelig å svare på, men jeg vil si at mange er det. Jeg har selvfølgelig opplevd mange (prostituerte) som alltid klager på kunder som er vanskelige eller masete, men da tenker jeg bare "hvorfor er du i bransjen?". Men selvfølgelig, yrket er veldig krevende til tider. Jeg har kollegaer som er veldig nærtagende. For min egen del tar jeg meg ikke nær av alt maset. Det hjelper å ha en annen jobb og andre interesser å fokusere på.

Screen9v2

Screen9v2

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.