<b>VIL HA STOR PENIS:</b> Mange menn er bekymret for størrelsen på penis. Enkelte ønsker penisforstørrelse, men klinisk sexolog Dagfinn Sørensen skriver at problemet oftere sitter i hodet enn mellom bena.
VIL HA STOR PENIS: Mange menn er bekymret for størrelsen på penis. Enkelte ønsker penisforstørrelse, men klinisk sexolog Dagfinn Sørensen skriver at problemet oftere sitter i hodet enn mellom bena. Foto: Colourbox

Ditt sexliv

Ønsker større penis

«Jeg har en penis på 14 cm og er usikker på om jeg har hatt sex en eller to ganger.»

Publisert Oppdatert

Jeg er en mann på 35 år som lurer på hvordan jeg kan få større penis. Min er bare 14 cm lang når den er stiv. Den er omtrent 11 centimeter tykk.

Jeg har store komplekser på grunn av dette. Jeg har aldri hatt kjæreste og bare hatt sex en gang eller to, med de få jentene jeg har hatt sex med.

Jeg føler at de synes jeg er for liten der nede og at de ikke er interessert i noe videre. Hva kan jeg gjøre for å få den større?

Arnstein

Den du bør snakke med, er en urolog, altså en lege som er spesialist på menns underliv. Dette kan du få henvisning til via din fastlege, så du må snakke med denne først.

Det jeg kan si her og nå, er at det ikke finnes noen andre metoder enn ulike former for kirurgi for å øke penisstørrelse. Glem alt du eventuelt har hørt om bruk av vekter og tøying, eller naturpreparater, som piller, salver og kremer. Det er ingen dokumentert effekt av slike «naturlige» metoder.

<b>BLI ABONNENT: </b>Artikkelen er publisert i samarbeid med Vi Menn.
BLI ABONNENT: Artikkelen er publisert i samarbeid med Vi Menn.

Penislengde kan økes ved å løsne på leddbåndene som fester penis til pubesbenet («skambenet»). Da blir den delen av penisskaftet som ligger inne i kroppen frigjort og mer av penislengden «disponibel». For mange har ikke dette så mye en funksjonell effekt, men mer visuell effekt. Det vil si at penis ser lenger ut, men ikke føles lenger for partner.

Det visuelle inntrykket av penislengde kan også økes ved fettsuging av området på oversiden av penisroten, det vil si fettlaget over pubesbenet. Dette er mest aktuelt for de som er eller har vært overvektige, eller som opplever at dette området har seget på grunn av alder. Penistykkelse kan økes ved å sprøyte fett inn i penis eller ved å operere inn vev fra andre deler av kroppen.

Uansett hvilken metode man bruker, kan de ha potensielle komplikasjoner. Man skal derfor være veldig sikker på hva man gjør. Legene vil selvfølgelig også vurdere om det foreligger en medisinsk grunn til å utføre slike prosedyrer, og om dette er å anbefale for den enkelte.

Din penis er både lang og tykk nok, sammenlignet med andre menn og med hensyn til kvinners nytelse. Du ligger riktignok i den nedre delen av det som regnes som normalområdet på begge parameter, men langt over det som regnes som medisinsk mikropenis.

<b>OPPSØK EN UROLOG:</b> Kliniske spørsmål om penisstørrelse, liten eller stor penis - og hva som eventuelt kan gjøres med det - bør stilles en urolog. En henvisning kan du få fra din fastlege.
OPPSØK EN UROLOG: Kliniske spørsmål om penisstørrelse, liten eller stor penis - og hva som eventuelt kan gjøres med det - bør stilles en urolog. En henvisning kan du få fra din fastlege. Foto: Colourbox

Spørsmålet mitt tilbake til deg, er derfor hvorfor du skal gjøre dette? Kan det være andre måter du kan lære deg å leve med den penisen du har, og til og med leve godt med den?

Ofte sitter peniskomplekser mer i hodet på toppen enn i det mellom beina. Snakk med fastlegen din om begge deler. Kanskje kan samtaler hos en psykolog eller sexolog hjelpe deg like mye som hos en urolog.

Dagfinn

BLI ABONNENT: Artikkelen er publisert i samarbeid med Vi Menn. Klikk her for å abonnere eller les alt ukebladet har utgitt på vimennpluss.no.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her