Foto: Skjermdump Youtube/Facebook

Dating

Model lurte over 100 menn på Tinder. Nå forklarer hun hvorfor

Natasha Aponte har pådratt seg internetts vrede.

Publisert Oppdatert

Tidligere denne uken omtalte Side3 den amerikanske kvinnen Natasha Apontes Tinder-stunt, der hun inviterte over hundre menn på én og samme date bare for å få beilerne til å gå igjennom en rekke prøver for å se hvem som var verdig en date med henne.

Før gutta fikk gå igjennom de diverse prøvelsene, kom Aponte med en lang liste med diverse krav til mennene. De kunne blant annet ikke ha langt skjegg, ikke ølmage, ikke være sofagriser og ikke ha navnet Jimmy (!).

Stuntet fikk bred oppmerksomhet i USA og én av de (u)heldige mennene som beit på, delte sin versjon av opplegget på Twitter. Den twitter-tråden gikk viralt og ble likt, delt og lest av flere titusenvis av mennesker.

I kjølvannet av oppmerksomheten har mange medier og personer på sosiale medier spekulert i hva som kan ha vært motivasjonen til Aponte for å lure noen hundre kjærlighetssøkende menn på denne måten. Foruten den umiddelbare eksponeringen i mediene som et eventuelt springbrett for kjendiskarrieren, tolket mange det som bare en desperat måte å få sine 15 minutter i rampelyset.

Da nettsiden Select All kontaktet kvinnen etter stuntet for en kommentar tidligere denne uken, henviste Aponte dem til et byrå som spesialiserer seg på virale videoer. De kunne fortelle at de ville komme tilbake med informasjon om hvorfor de valgte å gjøre dette - og nå er svaret kommet.

BroBible skriver at Aponte, sammen med kamerat og med-lurendreier Rob Bliss, dukket opp på TV-programmet Good Morning America for å forklare hvorfor de lokket og lurte over hundre menn med på date.

Dette er Twitter-tråden til én av mennene som var invitert på date:

Visstnok skal det hele ha vært et sosialt eksperiment for å vise hvordan sjekkemarkedet har utviklet seg til å bli en kynisk, kynisk verden takket være diverse datingapper.

- Målet med det hele var å ta den Tinder-opplevelsen og bringe den inn i den virkelige verden, sier Rob Bliss.

Under stuntet «sveipet» Aponte vekk menn hun ikke likte.

- Det har blitt sosialt akseptert å ekskludere personer basert på at de ikke er av riktig høyde, har den rette jobben og så videre, forteller Bliss i intervjuet.

Han viser til Apontes «kriterieliste» til hvordan man kan bli ekskludert fra sjekkemarkedet basert på overfladiske ting.

- Dette prosjektet viser at når alt kommer til alt, betyr ingenting av det der noe, legger Bliss til.

Hvor vellykket prosjektet er, kan diskuteres. Ikke alle mennene var fornøyde da de dukket opp på Union Square for hva de trodde var et stevnemøte med Aponte, bare for å finne ut at de var del av et «sosialt eksperiment».

Prosjektet skal ha vært planlagt i over to år og hovedpersonene skal ha ansatt over 50 personer utenlands til å holde styr på og kommunisere med alle mennene Aponte matchet med på Tinder. I tillegg skal de ha arrangert en falsk konsert (der mennene skulle møte Aponte), satt opp en scene på Union Square og leid inn kamerafolk, livvakter (!) og hengt opp plakater for konserten.

Etter avsløringen, har meningene vært delte om hvor suksesfull eksperimentet har vært. Aponte har selv måtte gjøre Instagram-kontoen sin privat og kommentarfeltet til videoen på Youtube har blitt stengt. Skal vi tro hovedpersonen selv, er det henne vi burde ha medfølelse med - og ikke alle mennene hun førte bak lyset.

- Det er jeg som får all «dritten» nå. Det morsomme er at til tross for all negativiteten jeg har fått fra alle mennene, så sender de meg fortsatt meldinger i håp om å få en date med meg.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her