Sexkjøp

Luksusprostituert: - Det verste med jobben min er ikke sex med fremmede

En sexarbeider forteller alt du lurer på om yrket hennes.

Publisert

Nettsiden Refinery29 har en artikkelserie der personer i forskjellige yrker tilbyr et innblikk i deres hverdag, inntekt og utgifter. Spalten heter Money Diary og viser hvordan alt fra millionærer til vanlige menn og kvinner håndterer økonomien i løpet av en uke.

Senhøsten i 2017 var det en noe uvanlig arbeidstaker som stilte opp i artikkelserien. Alice Little er prostituert og arbeider ved det lovlige bordellet Moonlight Bunny Ranch i Nevada, utenfor Las Vegas. Hennes innlegg ble en av artikkelseriens mest leste og kommenterte gjennom tidene.

Noen måneder etter Money Diary ble publisert, stiller Little opp i et nytt intervju med Business Insider. Her forteller Little hvordan hun startet i bransjen, hvordan hennes hverdag utarter seg og hvordan livet hennes har forandret seg etter hun var med i artikkelserien.

Tro det eller ei, men folk finner faktisk livet til prostituerte rimelig interessant.

Bordellet tar 50 prosent, tjener likevel millioner

Intervjuet med Refinery29 avsluttes ganske dramatisk, da det viser seg at Little må operer blindtarmen. Dette gjorde at hun ikke kunne arbeide på to måneder. Om du legger til et amerikansk helsesystem som koster skjorta, forteller sexarbeideren at det var mye jobb da hun endelig ble erklært frisk nok til å jobbe igjen.

- Da jeg endelig var tilbake i arbeid, måtte jeg fikse nye avtaler med alle mine klienter. Det endte opp med å bli min travleste måned, men også den mest innbringende. Ikke bare er jeg kvinnen på Ranchen med flest avtaler, men også den mest etterspurte, forteller Little.

I avtalen med bordellet sørger de for kost, losji og sikkerhet mot 50 prosent av hva kunden betaler. Little går ikke nærmere inn på hva hun tjener nå, men sier det er økt siden hun skrev for Money Diary. Da avslørte hun at hun tjente rundt 10.000 dollar i måneden (77.918 kroner i dagens kurs).

I løpet av hennes første år ved The Bunny Ranch, hadde hun avtaler for 511.000 dollar (over 3,9 millioner kroner), der hun selv satt igjen med halvparten av pengene.

Nå har Little gått over til å kun arbeide gjennom reservasjoner. Med andre ord, vil du ha noen øyeblikk av hennes tid, må du bestille time(r) på forhånd.

- Det er fortsatt etterspørsel for «kjapt inn, kjapt ut», men jeg merker at det har vært et skifte til mer stevnemøter og overnattingsbesøk. Det er det jeg liker best. På denne måten lærer du å kjenne noen ikke bare på soverommet, men utenfor også.

Men det er ikke bare menn som oppsøker Little. Kvinner og par kjøper gjerne tid hos henne, ikke bare for at hun skal delta i samleie, men også for å få tips til et bedre sexliv. Før hun startet i sexarbeidersexindustrien, jobbet Little med sexundervisning over hele USA. Hun er også utdannet ambulansearbeider og massør.

Ikke bare om sex

Little forteller at hennes yrke er sexarbeider, men det handler ikke bare om sex for mange av kundene.

Flere oppsøker henne for «The girlfriend experience» - «kjæresteopplevelsen». De går på et stevnemøte, tar noen drinker, spiller minigolf eller finner på en annen aktivitet - før de har sex.

- Det handler ikke om sex, men alt mulig annet. Mest sannsynlig vil det ende i samleie, så hvorfor ikke la oss fokusere på noe annet? Hvem er vi, hvordan kan vi ha det hyggelig og hva har vi til felles? Jeg tror det er noe som gjør at jeg skiller meg ut fra andre jenter, som igjen fører til suksess, forklarer Little.

Hun legger til at mange av kundene hennes er menn som jakter på et følelsesmessig bånd med et annet menneske. Little forteller at flere av kundene er verdensvante menn som sjeldent drar på stevnemøter. Det er den opplevelsen de vil ha.

- Nylig var jeg ute med en klient. Han er veganer, så vi dro på en bra vegansk restaurant. Etterpå dro vi til en spillehall og bare hadde det gøy. Senere fortalte han meg at han hadde aldri tidligere vært i en spillehall med en jente og at dette var det beste stevnemøtet han noensinne hadde vært på. De (kundene) har vært verden over, sett teaterstykker og så videre, allikevel er det å gå på en spillarkade med en jente favoritt-stevnemøte. For meg er det ganske utrolig, sier Little.

I skrivende stund har kvinnen i 20-årene vært i sexindustrien i litt over tre år. Det var en venninne av henne som arbeidet ved bordellet som tipset henne om stedet. Frem til da hadde hun lite kjennskap til The Bunny Ranch, men hadde hørt om det gjennom HBOs dokumentarserie «Cathouse: The Series».

- Jeg startet vinteren 2015 for å se om det passet meg. Det viste seg å være en utrolig jobb. Ikke bare får jeg jobbe med mennesker hver dag, men også hjelpe dem når det kommer til sex, kjærlighetsforhold og intimitet.

Ikke bare moro

Selv om sexarbeid er lovlig i delstaten Nevada, er det strengt regulert, blant annet rundt hvem som får lov til å selge sex.

Hvert år må kvinner (og menn) få tillatelse av det lokale sheriff-kontoret til å selge sex. Det utføres da en bakgrunnsjekk. Om den blir godkjent, får personene et kort som gir dem lov til å tilby sine tjenester i ett år fremover, forteller Little.

Hver uke må kvinnene på The Bunny Ranch utføre en helsesjekk hos en lege. Dersom kvinnene viser seg å ha en seksuelt overførbare sykdom, blir de umiddelbart tatt ut av tjeneste.

Selv forteller Little at den største utfordringen med jobben er ikke yrket i seg selv, men det sosiale stigmaet rundt det å være sexarbeider.

- Jeg tror ikke folk forstår hvor stort stigma det er rundt jobben min. Det kan være alt mulig, fra å bli nektet å få ta neglebehandling eller få klippet håret, så fort de finner ut hvordan jeg tjener pengene mine.

Little forteller at hun nesten mistet livet som følge av stigma rundt prostitusjon. Etter blindtarmoperasjonen hun måtte ta, lærte hun på sykehuset at den kunne, og burde blitt, utført to år tidligere. Little hadde lenge klaget over smerter i magen. Urovekkende nok mente legen hun oppsøkte at det var snakk om en ufarlig cyste på eggstokkene som forårsaket smerter. Ifølge legen kom cysten som følge av yrket.

- Jeg kunne ha dødd bare fordi legen nektet å innse at jeg det kunne være noe alvorlig feil.

Drømmer videre

Little forteller til Business Insider at hun håper å kunne jobbe med sexundervisning i fremtiden.

- Jeg har utdanning innen psykologi, sosiologi, fysiologi og anatomi. I år håper jeg å få studert noe innen mennesker seksualitet. All utdanningen min er enkelt fag og bachelorgrader. Måler et å smelte de alle sammen og i essensen skape min egen grad som lar meg være kvalifisert for å undervise om sex, sier Little.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her