<b>JOSEFINE PETTERSEN </b>og den svenske thaibokseren Sanny Dahlbeck slår et slag for komdombruk i en ny reklamekampanje. Her fra bakom filminnspillingen.
JOSEFINE PETTERSEN og den svenske thaibokseren Sanny Dahlbeck slår et slag for komdombruk i en ny reklamekampanje. Her fra bakom filminnspillingen.

«SKAM»-Noora

Josefine Pettersen kler av seg for RFSU

Josefine Pettersen, kjent som Noora i «Skam» på NRK, kler av seg i en sexy video for RFSU.

Publisert Oppdatert

Kondom og sex hører tett sammen, men er kanskje noe av det minst sexy vi kan komme på - og også noe som gjerne blir «glemt» når det står på.

Det anerkjenner kondomprodusenten RFSU, som tar opp tematikken i kondomkampanjen #dearcondom.

I kampanjen forteller en rekke kjente fjes om sitt forhold til kondomer, og kampanjens klimaks er en frisk video hvor en rekke av kjendisene bedriver aktiviteter hvor kondom ville vært en naturlig ingrediens.

Josefine Pettersen, kjent fra NRK som Noora i «Skam», er blant de mest kjente nordmennene.

VIDEO: Se video med Josefine Pettersen lenger ned i artikkelen.

<b>NOORA I «SKAM»:</b> Josefine Pettersen ble kjent som Noora i NRK-serien «Skam»
NOORA I «SKAM»: Josefine Pettersen ble kjent som Noora i NRK-serien «Skam»

- Norge er dårligst i Norden på kondombruk, 6 av 10 bruker ikke kondom når de har sex med en ny partner. Vi vet at mange har ambisjoner om å bruke kondom, men at det er mange som dropper det i øyeblikkets hete. Dette ønsker vi å gjøre noe med. I dag lanserer vi derfor en kampanje med mål om å få flere til å bruke kondom ved å sette kondomet inn i den sexy sammenhengen den faktisk tilhører, sier presseansvarlig Lise Berlioz i RFSU Norge i en kommentar.

I videoen får vi altså se SKAM-skuespilleren Josefine Pettersen og den svenske thaibokseren Sanny Dahlbeck i het omfavnelse i en eng.

<b>SEX I DET FRI: </b>Josefine Pettersen og Sanny Dahlbeck er ikke blant kjendisene som viser mest hud i videoen til RFSU - som vi må innrømme er ganske het ...
SEX I DET FRI: Josefine Pettersen og Sanny Dahlbeck er ikke blant kjendisene som viser mest hud i videoen til RFSU - som vi må innrømme er ganske het ... Foto: RFSU

Den danske kroppsaktivisten Twerk Queen Louise slår seg løs på dansegulvet, den svenske fotografen og kunstneren Arvida Byström har gruppesex, mens artist Peg Parnevik skrever på festivalscenen.

Ifølge RFSUs rapport «Sex og kondom og sånn» fra 2016 dropper 6 av 10 nordmenn kondom når de har sex med ny partner.

Forskjellene blant de nordiske landene er ikke kjempestore, melder RFSU, men nordmenn troner listen over hvem som bruker kondom sjeldnest.

En av grunnene er at folk ikke lenger frykter kjønnssykdommer i like stor grad som før, og mange synes kondom er et flaut og forstyrrende element i et opphetet øyeblikk. Samme undersøkelse viser at 42% mener at de ikke kan være like spontane med kondom.

– Når vi velger bort kondom er det ofte fordi det forstyrrer spontaniteten i situasjonen.

Kampanjen er sparket i gang for å få folk som egentlig vil bruke kondom til å faktisk bruke den.

- Vi vil åpne opp en ærlig dialog om sex og kondom som tar hensyn til hvordan det føles når du er kåt, forelsket, litt full og ønsker å prestere. Vi legger ikke skjul på at det kan være vanskelig, og i denne kampanjen ønsker vi å belyse dette slik at flere finner frem til hvordan de kan bruke kondom i slike situasjoner. En tydelig kampanje som dette er vår måte å starte samtalen på, sier Lise Berlioz.

Her kan du se Josefine Pettersen og Sanny Dahlbeck i videoen:

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her