LITE SEX: Japan kan oppleve en mulig nedgang i barnefødsler fordi flere og flere japanske par ikke har sex.
LITE SEX: Japan kan oppleve en mulig nedgang i barnefødsler fordi flere og flere japanske par ikke har sex. Foto: Colourbox.com (Illustrasjonsfoto)

Ditt sexliv

I dette landet har halvparten av den voksne befolkningen ikke sex

Tallene bekymrer myndighetene.

Publisert

Japan er landet hvor domfelte seriemordere blir superstjerner, du kan skremme folk til hjerteinfarkt på TV så lenge det er i underholdningens navn, og om du føler deg alene, kan du dra på kattekafé.

Ingen av de overfornevnte tingene har bekymret myndighetene i landet, men ny forskning gjør at flere har satt sushien i halsen.

Undersøkelser gjort av Japan Family Planning Association viser at 49,3 prosent av japanere ikke har hatt sex i løpet av den siste måneden, skriver The Telegraph. Tallene bekymrer japanske myndigheter, ettersom dette er fem prosent opp fra forrige gang en lignende undersøkelse ble utført i 2012.

Det var 3000 personer som ble intervjuet i forbindelse med undersøkelsen. Av de gifte mennene oppga 21,3 prosent at de følte seg for slitne etter arbeid til å ha sex, mens 15,7 prosent avslørte at de ikke var interessert i sex etter kona hadde født.

Blant kvinnene fortalte 23,8 prosent at de synes sex var «brysomt», mens 17,8 prosent mente de var for slitne etter arbeid for litt lakengymnastikk.

Undersøkelsen viser også at det er et økende antall unge menn som har lite eller ingen interesse for sex. I Japan går de under navnet «herbivores» (direkte oversatt fra engelsk til norsk: «planteetere») og mer enn 20 prosent av menn i alderen 25 til 29 år uttrykte ingen interesse for reproduksjon.

Statistikken bekymrer myndighetene ettersom landet lenge har slitt med å føde nok barn. Dagens fødselsrate på 1,41 barn per kvinne er så lav at det vil bety en betydelig befolkningsnedgang i fremtiden for det asiatiske landet.

I dag har landet rundt 126,6 millioner innbyggere, men 25 prosent av disse er over 65 år. Siden 2012 har befolkningen i landet kun økt med 1,12 millioner.

Myndighetene har satt i gang en rekke kampanjer og tiltak for å oppfordre folk til å hoppe i halmen litt oftere.

Dessverre er det ingen kampanjer som kan tvinge folk til å ha sex.

Lik oss på Facebook!

Gå ikke glipp av:

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her