FETISJ: Lett lek med BDSM er ikke uvanlig på soverom rundt om, men det finnes mennesker med lyster som stiller i en klasse helt for seg selv ...
FETISJ: Lett lek med BDSM er ikke uvanlig på soverom rundt om, men det finnes mennesker med lyster som stiller i en klasse helt for seg selv ... Foto: (Colourbox/Illustrasjonsfoto)

Ditt sexliv

Fem veldig, veldig uvanlige sex-fetisjer

Om du synes BDSM er uvanlig, burde du lese denne artikkelen.

Publisert

Nylig kunne TV-programmet «Insider» ta oss med på innsiden av BDSM-miljøet i Norge. Programleder Milda Melland ble med Rogaland BDSM-klubb på hyttetur -  en opplevelse utenom det vanlige. For mens noen stekte taco til middag, opplevde andre å (frivillig) å bli pisket i stua.

- Jeg liker at han kan kontrollere meg og gjøre hva han vil med meg, kunne kvinnen som ble pisket, Rakel, fortelle til kamera.

Men det er ikke bare i Norge fetisjmiljøet fascinerer.

I 2000 ga Katharine Gates ut boken «Deviant Desires: A Tour of the Erotic Edge». Boken tar et dypdykk i noen av de noe mer ukjente forskjellige fetisjene verden har å by på.

Boken ble en kulthit, og nå har Gates revidert og tilført noen nye kapitler til boken. Det viser seg nemlig at verdens fetisjer er i stadig utvikling, mye takket være internett. Som Amazon skriver: «Internetregel 34: Om det finnes på nettet, er det garantert noen som tenner på det».

Blant de nye kapitlene finner vi en introduksjon til kannibalisme-rollespill (simulert, selvfølelig) og diverse undergrupper til hvordan folk har sex der mat er involvert.

Gates er antropolog, freelance-journalist og tidligere sexarbeider. Hun har også vært kurator for utstillingen «KINK: Geography of the Sexual Imagination» ved The Museum of Sex i New York.

I et intervju med Vice har forfatteren fortalt at inspirasjonen til å skrive boken kom etter hun hadde fått en rekke litt-utenom-det-vanlige forespørsler fra kunder da hun arbeidet som sexarbeider.

- Jeg hørte alle disse historiene og var selv vitne til alle disse fetisjene og ville først og fremst bare vite: hva er det som foregår der ute og hvorfor er det pirrende? Nummer to - er dette virkelig så eksotisk og uvanlig, eller virker det bare rart, men er egentlig forståelig for personer som ikke deler samme seksuelle preferanser? Er det noe i alt dette som vi som mennesker alle deler i en erotisk verktøykasse?

Avisen New York Post har tatt et dypdykk i noen av fetisjene Gates har tatt en nærmere titt på.

I boken skriver Gates om personer som liker å bli tegnet på kroppen - akkurat som dyrene hos slakteren. Det er nok ikke akkurat det budskapet disse PETA-demonstrantene vil formidle ...
I boken skriver Gates om personer som liker å bli tegnet på kroppen - akkurat som dyrene hos slakteren. Det er nok ikke akkurat det budskapet disse PETA-demonstrantene vil formidle ... Foto: Pornchai Kittiwongsakul/AFP/Scanpix

1. Ett stykke kjøtt

I sitt tidligere liv som sexarbeider fikk Gates altså mange forskjellige forespørsler fra kunder. En av de mest minneverdige, sier forfatteren, var en «fyr som ville se kvinner nakne med påmalte hvite linjer, som viste de forskjellige stykkene med kjøtt».

2. Tung bør

Mens noen tenner på å bli illustrert som et stykke kjøtt, liker andre å få tunge vekter presset over seg. Du leste riktig, vektpressing er en høyst levende fetisj.

Men ifølge Gates er det ikke bare fryd og gammen. Slike preferanser kan gå fra nytelse til «dette var kanskje ikke en så god idé» på sekunder.

- Noen mennesker higer etter tyngre og tyngre vekter. Og så har du dem som ønsker at partneren deres kjører over dem med en bil. Dette er noe som er vanskelig å utførte på en trygg og sikker måte, forklarer hun.

3. Godt stekt

En venninne av Gates som arbeider som prostituert og er «domina» forteller i boken om en kunde som hadde en noe spesiell fetisj.

- Hver gang han var i byen, ville hun møte han på hotellrommet, kle ham naken, binde ham fast, lukke ham inne i en boks og fortelle ham at hun ville steke han. Kunden ble utrolig tent av det hele.

GODT STEKT: Katharine Gates har sett nærmere på noen seksuelle fetisjer som har vokst frem de siste årene. Én av dem er å leve ut fantasien om å bli tilberedt levende.
GODT STEKT: Katharine Gates har sett nærmere på noen seksuelle fetisjer som har vokst frem de siste årene. Én av dem er å leve ut fantasien om å bli tilberedt levende. Foto: (Colourbox/Illustrasjonsfoto)

4. Mumifisering

Både Gates og «Insider»-episoden utforsker fetisjen kjent som mumifisering. Kort og greit går det ut på at noen personer la seg bli pakket inn like tett som en mumie. I «Insider»-episoden legger reporter Milda Melland seg i en vakuuminnretning hvor hun blir sugd fast mellom to latexlaken med kun et pustehull til munnen. Hun holdt ikke ut lenge.

LÅST I LATEX: Denne innretningen er ikke for deg med klaustrofobi. Reporter Milda Melland holder ikke ut lenge.
LÅST I LATEX: Denne innretningen er ikke for deg med klaustrofobi. Reporter Milda Melland holder ikke ut lenge. Foto: Stillbilder fra serien (Insider)

Gates skrive at det kan være lurt å ta visse forhåndsregler før man tester ut en slik fetisj, slik at man ikke ender opp med en livstruende situasjon.

- Kommunikasjon og tanker om hvor langt man vil ta det, burde være i forgrunnen ved en slik interaksjon, råder «Deviant Desires»-forfatteren.

Erotisk fetisjime

  • Erotisk fetisjisme er et seksuelt tenningsmønster hvor seksuell tilfredsstillelse best, eller noen ganger bare, oppnås når spesielle rekvisitter, fetisjer, er til stede.
  • Typiske seksuelle fetisjer utenfor kroppen er regntøy, damesko, selskapsballonger, bleier, undertøy, eller rett og slett materialene gummi, lær og silke.
  • Den seksuelle tilfredsstillelsen oppnås ved synet av, kontakt med og beføling med fetisjen, og noen ganger oppleves denne stimuleringen mer vesentlig enn samleie eller annen kroppslig kontakt.
  • Fetisjisme oppfattes ikke lenger som en mental forstyrrelse, men som en naturlig del av det menneskelige seksuelle mangfoldet.
  • Ingen vet med sikkerhet hvordan fetisjisme utvikles, men mye kan tyde på at disse mønstrene læres omtrent på samme måte som vi lærer språk

(Kilde: Store Norske Leksikon)

5. Kannibal-rollespill

Gates forteller til Vice at hun tror mannen som ønsket å bli «stekt», var en sjelden vare. Det som derimot ikke er så sjeldent, er hva forfatteren har døpt «Cannibal play» - «kannibalisme-rollespill».

Gates tror den uvanlige fetisjen skylder et dypere ønske om å være begjært.

- De ønsker å være noe så bra at noen ønsker å spise dem opp, sier forfatteren. Noen forestiller seg at de blir tilberedt i en kasserolle, nesten som på tegnefilm, forklarer Gates.

Se hva som skjedde da «Insider» var med Rogaland BDSM-klubb på hyttetur:

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her