<b>UNNGÅ DISSE BILDENE: </b>Noen bilder burde ikke benyttes på profilen din på datingapper.
UNNGÅ DISSE BILDENE: Noen bilder burde ikke benyttes på profilen din på datingapper. Foto: Skjermdump/Imgur

DAting

Disse bildene må du for all del unngå å bruke på datingapper

Én type du burde unngå overrasker.

Publisert Oppdatert

De siste årene har dating og sjekkemarkedet hovedsakelig flyttet seg fra barer, arbeidsplassen og gjennom venner til smarttelefonen.

Så å si alle single mennesker i dag har på et eller annet tidspunkt forsøkt seg på en av datingappene, om det så er Tinder, Happn eller Grindr.

Etter inntoget tile sjekkeappene, har det også utviklet seg en rekke teorier om hva som fungerer best for å få en match: Hva slags bilder skal man ha? Burde man ha tekst på profilen? Får bilder fra en fjelltur meg til å fremstå sporty?

Foruten en rekke tips på internett, sitter appene selv inne med en del informasjon for å hjelpe sine brukere med å få optimal treffprosent på en match.

Nylig slapp Happn en undersøkelse de har gjort blant sine brukere for å finne ut hva slags bilder man helst burde ha på profilene - og hvilke bilder man helst burde unngå.

Unngå disse bildene

Det første du burde unngå, er bilder av familien på profilen din. Hele seks prosent av de spurte sier at dette gir dem mindre lyst til å gi en like til en person de synes egentlig ser interessant ut.

<b>VANSKELIG:</b> Det å lage den optimale datingprofilen er en utfordring.
VANSKELIG: Det å lage den optimale datingprofilen er en utfordring.

Det samme gjelder bilder fra restaurantbesøk. Bilder av deg glisende ved siden av kelneren på Mallorca i 2007 er «no go», uansett hvor hyggelig han var og mye norsk han kunne.

Vi forstår godt de ni prosentene som oppga at restaurantbilder ikke er særlig forlokkende.

Ellers er bilder fra jobb, skibakken (!) eller på fest noe å unngå, skal vi tro Happns brukere. Også bilder sammen med venner er en uting. Hele 16 prosent sier at dette er bilder som minsker sannsynligheten for at de vil like profilen din.

Kjæledyr er bare i veien

Er det en ting film og TV-verden har lært oss, så er det at kjæledyr kan være den ultimate måten å komme i prat med en potensiell flørt.

Uheldigvis ser det ut til at virkeligheten er en helt annen. For blant Happens brukere er det bare 16 prosent som oppgir at et bilde sammen med et kjæledyr vil øke sjansen for at de liker en profil.

Den så vi virkelig ikke komme.

Bruk disse

Så hva slags bilder skal du laste opp til profilen din for å treffe en flørt/kjæreste?

Skal vi tro undersøkelsen, er det tre typer bilder som stikker seg ut: Helfigurbilder, selfier og portrettbilder.

Bilder av en persons fritidsinteresser kan også friste til å sveipe til høyre. Så lenge det ikke involverer restaurantbesøk eller hund da.

Undersøkelsen ble utført i januar 2018 og det var 2231 Happn-brukere som deltok. Av disse var 775 nordmenn.

Foto: Happn
Viktigste bildet: Profilbildet

Happns funn ser ut til å samstemme med lignende spørreundersøkelser utført av andre dating-apper.

En studie utført av sosiolog og Bumble-rådgiver (en annen datingapp), Jess Carbino, viser at det å smile på profilbildene dine høyner sjansene dine for en match betraktelig. Det skriver Business Insider.

- Vi har blitt sosialisert til å tro at det sexy, mysende ansiktsuttrykket er mer attraktivt ettersom vi har sett det gang på gang i filmer og Calvin Klein-reklamer. Men de aller fleste av oss ser ikke ut som modellene i Calvin Klein-reklamekampanjer, forklarer Carbino.

Utfordringen med profilbildet på datingapper har blitt heftig diskutert i podcasten «Hun vs. han». Hør episoden ved å trykke på play-knappen til høyre, eller klikk på denne lenken.

Sosiologen sier at det å ikke smile på profilbildene sender ut feil signaler til en potensiell match.

- Du ønsker å fremstå som snill og åpen, noe et smil signaliserer, legger hun til.

Et følelsesløst uttrykk signaliserer det motsatte, forklarer Carbino. Med andre ord er et smil gull verdt for å få starte en samtale på Tinder. Sosiologen jobbet tidligere for Tinder og burde vite hva hun prater om.

Om du trenger flere gode tips for å optimalisere din profil, sjekk ut denne artikkelen: Slik lykkes du på Tinder.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her