<b>MILLENNIUMSGENERASJONEN: </b>Personer født mellom begynnelsen av 80-tallet og midten av 90-tallet kalles millenniumsgenerasjonen. Denne gjengen har en ny favorittsexstilling, viser en undersøkelse blant 4000 personer.
MILLENNIUMSGENERASJONEN: Personer født mellom begynnelsen av 80-tallet og midten av 90-tallet kalles millenniumsgenerasjonen. Denne gjengen har en ny favorittsexstilling, viser en undersøkelse blant 4000 personer.

Sex

Millenniumsgenerasjonen har en ny favoritt-sexstilling

4000 menn og kvinner fra millenniumsgenerasjonen har talt: Misjonærstillingen er ikke lenger favoritt-sexstillingen.

Publisert Oppdatert

Det kan sjelden gå helt feil med sexstillingen «misjonæren». Denne posisjonen er en evig klassiker blant seksuelt aktive.

Men blant personer som tilhører den såkalte millenniumsgenerasjonen, altså personer født på begynnelsen av 80-tallet og fram til midten av 90-tallet, er det en annen sexstilling som har tatt over tronen som favoritt.

Den amerikanske kondomprodusenten Skyn har gjennomført en spørreundersøkelse blant 3938 menn og kvinner mellom 19 og 36 år om deres sexvaner.

De tre mest populære sexstillingene

30 prosent oppgir nå at sexstillingen «bakfra» - eller «doggy» - er favoritten.

I 2016 tronet misjonærstillingen på toppen med 36 prosent, men falt i 2018 hele 14 prosentpoeng. 22 prosent oppgir denne som favoritt i 2018, som gjør stillingen til den nest mest populære.

Tredje mest populær er «Cowgirl». 18 prosent liker denne stillingen best.

Her bør det nevnes at cowgirl også er regnet som den farligste sexstillingen i den forstand at den er ansvarlig for rundt halvparten av alle penisbrudd som oppstår på soverommet.

Størst favoritt for par over 30 år

Undersøkelsen viser at det ikke bare er menn som foretrekker å ha sex bakfra, like deler menn og kvinner oppgir stillingen som favoritt. Det er samtidig de eldste i milleniumsgenerasjonen, de mellom 30 og 36 år, som liker den aller best. Denne gruppen utgjør 41 prosent.

For aldersgruppene 19-24 og 25-29 var det henholdsvis 26 og 31 prosent som foretrakk å ha sex bakfra.

Doggy er også en større favoritt for personer som befinner seg i et etablert forhold enn for single.

Undersøkelsen viste også at folk blir mer eksperimentelle med alderen. 30- til 36-åringene oppga at de i større grad enn de yngre aldersguppene eksperimenterte med leketøy som håndjern (37 prosent), pisk (39 prosent) og analkuler (42 prosent).

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her