<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>LAGER FROKOST:</b></strong></span> En mor lager frokost til familien i det nok et tog dundrer forbi bare meter’n unna henne. Men dette er hun vant med. Ikke så rart med rundt 85 tog hvert eneste døgn.
LAGER FROKOST: En mor lager frokost til familien i det nok et tog dundrer forbi bare meter’n unna henne. Men dette er hun vant med. Ikke så rart med rundt 85 tog hvert eneste døgn. Foto: Johnny Haglund

Johnny Haglund i Dhakas slumområder

Her blir 300 mennesker påkjørt og drept av toget hvert år

Når togene i Dhakas slum ikke dundrer forbi bruker tusenvis togskinnene som oppholdssted. Årlig blir 300 mennesker knust av tog.

Publisert Oppdatert

- Flytt deg nærmere.

Oppfordringen kommer fra Kokon, som akkurat nå lager en kopp te til meg.

- Jeg sitter bare én meter fra togskinnene, og nå kommer toget. Det dundrer forbi i høy hastighet. Jeg klemmer meg inntil veggen og observerer bikkjer, fugler, geiter og folk hoppe ut av skinnegangen. Noen sekunder senere er den massive jernhesten borte og roen er gjenopprettet idet teen min er klar. Men jeg får knapt tid til en slurk, før et nytt tog dundrer forbi. Et langt passasjertog. Vinden og vekten av toget får hele sjappa til Kokon til å vibrere som om det skulle være jordskjelv.

Og idet toget er halvveis forbi oss, er det en passasjer som føler for å hive ut søppel; et bananskall kommer flyvende og treffer meg i ryggen.

Ordene tilhører Vi Menns reporter Johnny Haglund, som har besøkt slummen i Dhaka i Bangladesh. Der bor folk bokstavelig talt togskinnene. Hvert år blir flere hundrede mennesker drept av toget.

Den dramatiske historien til Johnny Haglund leser du i Vi Menn denne uken. Under ser du video fra slummen i Dhaka.

<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>DUNDRER FORBI:</b></strong></span> Grønnsaksselger Mohidul venter tålmodig mens et tog passerer i høy fart. Han rakk akkurat å flytte boden sin før toget kom.
DUNDRER FORBI: Grønnsaksselger Mohidul venter tålmodig mens et tog passerer i høy fart. Han rakk akkurat å flytte boden sin før toget kom. Foto: Johnny Haglund
<b>PÅ JOBB: </b>Vi Menns Johnny Haglund har besøkt slummen i Dhaka i Bangladesh. Her lever og bor folk bokstavelig talt på togskinnene.
PÅ JOBB: Vi Menns Johnny Haglund har besøkt slummen i Dhaka i Bangladesh. Her lever og bor folk bokstavelig talt på togskinnene. Foto: Johnny Haglund
Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her