Foto: Colourbox/illustrasjon

SEX

Dette er verre enn utroskap

For kvinner er det faktisk en ting som er verre enn hvis han har sex med en annen.

Publisert

(SIDE3):Det finnes ulike grenser for hva man tolker som utroskap. Noen forhold er avslappet og er enige om at det meste er greit, andre synes grensen går bare ved for eksempel flørting eller i hvert fall kyssing. Men de fleste er nok enige om at det å ha sex med en annen ikke er akseptabelt.

Men det er faktisk ikke det verste man kan gjøre mot partneren sin, hevder en studie fra Chapman University, California.

Psykolog David Frederick har undersøkt hva folk synes er verst i et forhold: at partneren deres har sex med noen andre (uten forelskelse) eller at partneren blir forelsket i noen andre (uten å ha sex med vedkommende).

Over 63.000 personer fikk spørsmål om hva de reagerer mest på, og både homofile og heterofile deltok i spørreundersøkelsen, ifølge Archives of Sexual Behavior.

Tanken til Frederick var at menn blir mer opprørt enn kvinner av seksuell utroskap, og kvinner blir mer opprørt enn menn av emosjonell utroskap. Og det stemte.

Resultatet viser at 65 prosent av de heterofile kvinnene svarte at de syntes det var verre hvis partneren fikk følelser for en annen, enn hvis han hadde hatt en affære som inkluderte samleie. 54 prosent av mennene svarte at de ville blitt mer såret av seksuell utroskap enn forelskelse. For kvinner var svarprosenten 35 prosent på sistnevnte.

Når det gjaldt homofile personer i studien, svarte 32 prosent av de synes sex var verst.

Svarene gjaldt på tvers av aldersgrupper, forholdets varighet og inntekt.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));
Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her