Foto: Kristian Andrè Myklevold

Video

Denne Tromsø-jenta er "big in Finland"

Oslo (ANB): Og nå vil Jeanette Elstad vinne NM i bikinifitness.

Publisert

Jeanette Elstad (27) var lei av at en autoimmun sykdom i kroppen hindret henne i å leve livet slik hun ønsket det. Derfor tok hun tak i «problemet» og begynte med en sunn livsstil kombinert med strukturert trening.

– Jeg tok selv tak for litt over ett år siden da jeg var lei av å la sykdommen styre hverdagen min. At det skulle være en bikini-fitness-konkurranse i Norge ble min motivasjon til å endre livsstil, og på en måte ta tilbake livet mitt etter mye sykdom, forteller Elstad til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Fokus på å holde seg frisk

Det har hun virkelig gjort med bravur. På relativt kort tid oppnådde den målbevisste jenta resultater – også i konkurranser. Hun kom på førsteplass i Oslo Grand Prix og tok like greit 2. plass i EM.

– Fokuset mitt er å holde meg frisk, men det er klart en flott bonus at det går bra i konkurranser. Der får man vist fram det man har jobbet så mye med å oppnå, sier Tromsø-jenta, som nå er bosatt i Oslo.

Søndag står hun igjen på scenen, denne gang for å konkurrere om den prestisjetunge tittelen som Norges beste bikini-fitness-utøver for jenter under 1.63 på strømpelesten.

Dette er for øvrig den klassen med flest påmeldte kvinnelige deltakere under helgens NM i Oslo konserthus.

Vil toppe resultatene sine

27-åringen er usikker på hvor lenge hun vil holde på å tyne kroppen såpass ekstremt som hun gjør i forkant av store konkurranser.

– Etter NM kommer jeg til å fokusere på å få i meg god mat og trene med masse energi. Så får hodet hvile litt før jeg bestemmer om, og når, jeg eventuelt vil konkurrere neste gang. Men det er klart: det hadde vært gøy å toppe det jeg allerede har oppnådd på kort tid, sier den treningsglade jenta.

Kroppsbyggermiljøet har et frynsete rykte blant folk flest, og mange forbinder ekstreme fitnessdeltakere med bruk av doping for å oppnå de ekstreme muskelkroppene.

– Jeg kan kun snakke for meg selv, og jeg personlig tar hundre prosent avstand fra doping. Om jeg får sjansen til å reise til nordisk mesterskap vil jeg bli testet, og det gjør jeg med rak rygg. Doping er bare trist. Mange jenter som drømmer om å stille i fitness tror den lette veien, gjennom doping, er riktig vei for å bli fornøyd med seg selv, men det slår bare tilbake på deg selv. Riktig kosthold, trening og masse vilje må til for å lykkes, sier Elstad.

Jeanette er en meget flott jente. Jeg ønsket å vise hennes hverdag og hvor hardt det er å være fitness-utøver.

YouTube-hit

Treningsvideoen, som ble lagt ut på videodelingstjenesten YouTube 17. september, ble lagt ut for å inspirere andre til å begynne å trene. Videoen ble laget som «et morsomt stunt» av filmskaper Robert Rønning fra Kongsvinger og fitnessmodellen fra Tromsø – at videoen skulle nå over 280.000 klikk, på så kort tid, hadde ingen av dem drømt om.

– Jeanette er en meget flott jente. Jeg ønsket å vise hennes hverdag og hvor hardt det er å være fitness-utøver. De står virkelig på for resultatene og ingenting kommer gratis, sier Rønning til Glåmdalen.

Sammen med en fotograf og en lysmann brukte Rønning én dag på opptakene, som er gjort hos hennes treningssenter og hjemme på kjøkkenet til hovedrolleinnehaveren.

– Da jeg laget filmen, var planen bare at Jeanette skulle få en kopi av den. I prosessen så jeg at den hadde potensial, og bestemte at vi skulle gjøre det skikkelig, sier Rønning.

 

Videoen gikk raskt sin seiersgang på YouTube, men tok «helt av» da en stor finsk nettavis beskrev videoen i en redaksjonell artikkel. Under videoen kryr det av finske kommentarer på videoen.

– Jeg ble veldig positivt overrasket over resultatet. Det var ment som et lite hobbyprosjekt, og ikke en YouTube-hit – men det er gøy at den når ut så langt, og kanskje lar noen seg inspirere bitte litt, sier Elstad, som dermed er én av mange YouTube-fenomen som har kommet fram de siste årene.

(ANB)

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.