Foto: (Skjermdump Youtube/Getty Images/Montasje Side3)

Stand up

Denne komikeren er så kontroversiell at han ble fysisk angrepet på scenen. Nå kommer han til Norge.

Australske Jim Jefferies kommer til Norge.

Publisert

Faste lesere vil vite at Side3-redaksjonen er glad i stand up, og i dag kom gladnyheten om at én av redaksjonens personlige favoritter kommer til Norge.

Les også: Disse superkomikerne kommer til Norge

13. januar står nemlig australske Jim Jefferies på scenen i Oslo Spektrum. Jefferies var sist i Norge i 2013 og returnerer nå som en del av sin nye turné "Freedumb".

Jefferies startet karrieren i hjemlandet, men flyttet etter hver til Storbritannia for å satse for fullt på humoren. Det tok ikke lang tid før hans rå og upolitisk korrekte humor slo an hos britene. Internasjonal oppmerksomhet fikk Jefferies i 2007, da han ble angrepet av en publikummer på scenen halvveis i et show i Manchester. Visstnok skal Jefferies ha slengt noen kommentarer til en kvinne i salen som forstyrret forestillingen. Det satte ikke hennes kavaler pris på og angrep komikeren. Angrepet ble fanget av klubbens overvåkingskamera og ble etterhvert en liten "hit" på Youtube.

Etter den tid har Jefferies gitt ut en rekke spesialer vist på HBO, Netflix og Comedy Central. Materialet hans består som oftest av selvopplevde historier, spesielt Jefferies fortid og erfaring med rus og sex. Én av hans mer kjente historier er fortelling om da han tok med kompisen som lider av muskeldystrofi til et bordell for å ha sex for første gang. Den historien ble etterhvert utviklet til den altfor kortvarige, men hysteriske TV-serien "Legit".

NB! Advarer mot frisk språkbruk

13. januar 2016 kommer Jim Jefferies tilbake til Norge og Oslo. Billettsalget starter mandag 28. september klokken 10.00.

Glad i stand up? Ga ikke glipp av disse artiklene:

Tilfeldig sex med en fremmed reddet livet mitt

Disse superkomikerne kommer til Norge

Skjelte ut publikum i 12 minutter

Herregud, så mye bedre verden ville vært uten religion

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her