Foto: Lakeville Police Department

Denne foten forbløffer forskerne

De trodde den var menneskelig, men så kom svaret på prøvene ...

Publisert

Eksisterer Loch Ness-monsteret? Har det levd enhjørninger i Nord-Korea? Finnes det en Bigfoot i de nordamerikanske skoger?

«Nei» er vel svaret de fleste av oss hadde gitt hadde vi blitt stilt disse spørsmålene, men nå ser det ut til at man må revurdere disse «selvsikre» svarene, skal vi tro den britiske avisen Daily Mail.

Grunnen til dette er nemlig to unge gutter i USA, en mystisk fot og en medisinsk test som ikke hadde utfallet man trodde det ville få.

Ikke menneskelig

I slutten av mars kom nemlig to gutter på tur over en fot som lå og råtnet i skogen i nærheten av Quincy i delstaten Massachusetts.

Guttene kontaktet lokalt politi ved Lakeville Police Department, som kom og tok bilder av foten før de så sendte den inn til en rettsmedisiner for prøver.

Nå har prøvene kommet tilbake og svaret får alle de involverte i funnet til å klø seg i hodet.

- Politisjef Frank Alvuhuera sendte foten inn for prøver som nå viser seg å ikke være menneskelig, dette til tross for at foten ser ut til å ha fem tær, sier politiet i en pressemeldingen til lokalavisen Patriot Ledger.

Det overraskende resultatet har ført til at flere tester skal utføres på foten, skriver Discovery Channel.

Men spekulasjonene

God gammeldags myte

Myten om Bigfoot, eller Sasquatch som den også kalles, skal ha sitt opphav blant nordamerikanske indianerstammer.

Bigfooten skal visstnok kunne bli mellom to og tre meter høy, veie over 200 kilo og skal være dekket i rødfarget pels.

Til tross for at de fleste forskere hevder at Bigfoot kun er en myte, har flere observasjoner av dyret blitt rapportert flere ganger over årenes løp. Bilder og videosnutter av disse observasjonene har også blitt vist frem, men håndfast bevis på Bigfoots eksistens har man ikke.

Ifølge Wikipedia er det noen forskere som delvis tror på myten om dyret, og viser til fotavtrykk, vitneobservasjonene og bilder som bevis.

En Bigfoot skal senest ha blitt observert i delstaten Pennsylvania i 2007 av jegeren Rick Jacobs. Hans jaktkamera ble automatisk utløst av bevegelse, og tok noen bilder som fikk nasjonal oppmerksomhet i USA.

Jacobs donerte bildene til The Bigfoot Field Researchers Organization som loggfører og kontrollerer alle vitneobservasjoner som blir gjort av det mytiske dyret.

Nå gjenstår det å se hva testene av den råtne foten i skogen vil avsløre.

Kanskje eksisterer det en Bigfoot i Massachusetts?