<b>FELLESTRENING UNDER RØDE FANER</b> AKP-medlemmer gjør felles morgengymnastikk under en av sine sommerleirer på 1970-tallet. Målet var å bli "fit" for væpna revolusjon.
FELLESTRENING UNDER RØDE FANER AKP-medlemmer gjør felles morgengymnastikk under en av sine sommerleirer på 1970-tallet. Målet var å bli "fit" for væpna revolusjon.

ML-bevegelsen

De ville velte Norge

Den såkalte ml-bevegelsen ville gjøre Norge til et kommunistisk diktatur gjennom en væpnet revolusjon på 1960- og 70-tallet. Det fikk medlemmene ikke til. Men de fikk sentrale posisjoner i norsk samfunnsliv etterpå.

Publisert Oppdatert

I dag underviser Sigurd Allern studenter fra sitt kateter ved Universitetet i Oslo, der han er professor i journalistikk. Kjersti Ericsson underviser i kriminologi samme sted. Hilde Haugsgjerd har vært ansvarlig redaktør i Aftenposten, og Finn Sjue førstelektor i journalistikk ved Høgskolen i Oslo.

Historikeren og forfatteren Terje Tvedt er professor både i Oslo og Bergen. Sverre Knudsen er forsker ved Handelshøyskolen BI, og Sigmund Grønmo har vært rektor ved Universitetet i Bergen. Mens Egil Drillo Olsen trente A-landslaget i fotball, var Gerd-Liv Valla både justisminister og toppsjef i LO. Pål Steigan var leksikonansvarlig i Cappelen forlag.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå