SEXSCENE:Filmen «In Darkness» har fått mye oppmerksomhet og kritikk blant anmelderne, mest for sine naken - og sexscener. Hovedrollene spilles av Emily Ratajkowski (oppe til venstre) og Natalie Dormer (nede til venstre).
SEXSCENE:Filmen «In Darkness» har fått mye oppmerksomhet og kritikk blant anmelderne, mest for sine naken - og sexscener. Hovedrollene spilles av Emily Ratajkowski (oppe til venstre) og Natalie Dormer (nede til venstre). Foto: Getty Images/Youtube/Montasje Side3

Film

Kritikere lar seg provosere av sexscene i Emily Ratajkowskis nye film

- Vi har alle en kropp, sier manusforfatter og «Game of Thrones»-stjernen Natalie Dormer.

Publisert

Hverken modell og skuespiller Emily Ratajkowski (27) eller skuespiller Natalie Dormer (36) er redde for å vise hud. Førstnevnte har gjentatte ganger kastet klærne for kunsten, mens Dormer har hatt roller i TV-serier som «The Tudors» og «Game of Thrones» - begge serier kjent for sine eksplisitte sexscener.

Nå har midlertidig duoen fått kritikerne på nakken etter filmen «In Darkness» hadde premiere i Storbritannia og USA tidligere i juli. I filmen møter vi den blinde pianisten Sofia (spilt av Dormer) som en natt overhører drapet på naboen Veronique (Ratajkowski). Hendelsen fører Sofia inn i en verden av krigsforbrytere, korrupsjon og russisk mafia.

Et ganske så streit thriller-plot, der altså.

Men det er ikke handlingen i filmen opprører anmeldere. Ifølge Esquire er det heller de mange nakenscenene i filmen som får kritikerne til å reagere. Blant annet er det flere som har bitt merke seg en scene der regissør Anthony Byrne har kryssklippet vaskingen av Veroniques nakne lik og Sofia i dusjen. The Hollywood Reporters (THR) filmanmelder stempler scenen (og andre i filmen) som intet mindre enn «umotivert nakenhet».

Men THR er ikke alene. Andre kritikere har omtalt filmens fremstilling av vold som «sadistisk» og sammenligner det hele som en blek kopi av «Game of Thrones». The Guardian kalte thrilleren «billig» og mener «den leter etter fetisj-elementer over alt».

Dormer har skrevet manuset til filmen sammen med ektemann og regissør av «In Darkness», Anthony Byrne.

<b>FORSVARER KRITIKKEN:</b> Natalie Dormer spiller hovedrollen og har skrevet manus til filmen «In Darkness». Hun forsvarer filmens sexscener, som har blitt stemplet som «umotivert nakenhet» av kritikerne.Her fra premieren sammen med Emily Ratajkowski(til venstre) og Anthony Byrne.
FORSVARER KRITIKKEN: Natalie Dormer spiller hovedrollen og har skrevet manus til filmen «In Darkness». Hun forsvarer filmens sexscener, som har blitt stemplet som «umotivert nakenhet» av kritikerne.Her fra premieren sammen med Emily Ratajkowski(til venstre) og Anthony Byrne. Foto: Getty Images

- Sex knytter bånd

Såpass har kritikken av filmens sexscener vært, at 36-åringen så seg nødt til å forsvare dem i et intervju med The Guardian.

- I en thriller er seksualitet et viktig del av maktspillet i handlingen. Vi har jo alle en kropp. I denne filmen er sexscenen, eller hva jeg liker å kalle kjærlighetsscenen, en metafor for hvordan min karakter knytter et følelesmessig bånd til Ed Skreins karakter. Nakenheten er en bra måte å jevne ut dette båndet på. Dusjscenen er også en måte å vise frem min karakters kroppstatoveringer, noe som avslører at hun ikke er helt som du tror, sier Dormer til den britiske avisen.

Hun sier videre at hun lot seg inspirere av de mange erotiske og psykologiske thrillerne som kom ut på 1970-tallet.

Toppløs i musikkvideo

Ratajkowski har ikke svart på noe av kritikken, men har tidligere vært åpen om at hun har lite problem med nakenheten. Modellen deler ofte ekstremt lettkledde bilder av seg selv med sine over 18 millioner følgere på Instagram.

27-åringen hadde også et ekstremt avslappet forhold til det faktum av at flere private, nakenbilder av henne og andre kjendiser ble lekket på nett i 2015. Hun uttalte at fansen kunne se på bildene uten å måtte ha dårlig samvittighet.

- Veldig mange sa at alle som ser bildene burde føle seg medskyldige. Personlig synes jeg ikke det er rettferdig. Jeg mener at når bildene først er der ute så er de der, og da er det ikke slik at alle som googler bildene er kriminelle. Kun personen som faktisk stjal bildene er en kriminell i mine øyne, uttalte Ratajkowski til GQ etter skandalen.

Ratajkowski ble for alvor kjent da hun dukket opp toppløs i musikkvideoen til Robin Thickes «Blurred Lines» i 2013.

«In Darkness» har ikke fått norsk premieredato på kino, men er tilgjengelig for leie via Amazon Prime.


Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her