EROTISK FOTOBOK: I fotoboken #Sendnudes, har regissør Iman Whitfield latt seg inspirere av sexting og dagens datingkultur. Hun har fått flere hundre fotografer til å sende sine favorittbilder av nakne damer.
EROTISK FOTOBOK: I fotoboken #Sendnudes, har regissør Iman Whitfield latt seg inspirere av sexting og dagens datingkultur. Hun har fått flere hundre fotografer til å sende sine favorittbilder av nakne damer. Foto: Sal Morarty (#SendNudes/teNeues)

«Send nakenbilder»

Boken #SendNudes er de erotiske bildene av nakne damer unge menn egentlig håper på

Regissør Iman Whitfield hyller de unges datingkultur med private nakenbilder og sexting i den erotiske fotoboken #SendNudes.

Publisert

Lenge forbeholdt par i avstandsforhold og brukere av kontaktannonser, har nå forespørselen om å få noen til å sende nakenbilder av seg selv blitt en vanlig del av dagens teknologiske sjekkekultur.

Som oftest er forespørselen sent ut av unge menn med høy terskel for avslag, men i disse dager har en kvinnelig filmregissør, art director og motedesigner snudd om på rollene.

Iman Whitfield ønsket å skape en hyllest til kvinnekroppen, kroppspositivitet og «sexting»-kulturen som eksisterer i dag fra en kvinnens synspunkt.

Hun kontaktet derfor noen av verdens mest kjente og oppadstormende fotografer, og fikk dem til å sende sine favoritt-nakenbilder. Resultatet er blitt den erotiske fotoboken #SendNudes.

Fotoboken #SendNudes utgis av forlaget teNeues og er satt sammen av den kvinnelige regissøren Iman Whitfield. Det er ikke Whitfield som er fotografert på coveret av boken.
Fotoboken #SendNudes utgis av forlaget teNeues og er satt sammen av den kvinnelige regissøren Iman Whitfield. Det er ikke Whitfield som er fotografert på coveret av boken. Foto: (#SendNudes/teNeues)

Blant bildene finner man anerkjente fotografer som Dennis Swiatkowski, Mason Rose og Jen Senn, skriver forlaget teNeues i en pressemelding.

Begrepet «send nudes» - «send nakenbilder» - har vokst frem som en del av datingkulturen som har utviklet seg etter sjekkeapper som Tinder, Happn og Bumble ble allemannseie.

Mange har adaptert forespørselen som like vanlig som at andre drikker kaffe om morgenen, men det er nok ofte et sprik mellom svaret unge menn håper på og det de egentlig får. Så har «send nudes» også utviklet seg til å bli et humoristisk innslag på internett.

Tøysete «trusler» om at «enten sender du nakenbilder, eller så dør en katt» er ikke uvanlig.

Så vidt vi vet, måtte ikke Whitfield true noen av fotografene for å få tak i nakenbildene til den erotiske fotoboken ...

Whitfield har fått fotografer fra hele verden til å sende sine egne favoritt nakenbilder.
Whitfield har fått fotografer fra hele verden til å sende sine egne favoritt nakenbilder. Foto: Sal Morarty (#SendNudes/teNeues)
I en pressemelding skriver forlaget at ideen er å hylle kvinnen i dagens samfunn.
I en pressemelding skriver forlaget at ideen er å hylle kvinnen i dagens samfunn. Foto: Brian Rolfe (#SendNudes/teNeues)
Den erotiske fotoboken #SendNudes inneholder 170 forskjellige bilder.
Den erotiske fotoboken #SendNudes inneholder 170 forskjellige bilder. Foto: Romy Elisabeth Jansen (#SendNudes/teNeues)
Mange kjente motefotografer har sendt inn sine favoritter av nakne damer til Whitfield. En av dem er Andrew Kuykendall. Kuykendall har fotografert for blant annet Hennes & Mauritz og Volcom.
Mange kjente motefotografer har sendt inn sine favoritter av nakne damer til Whitfield. En av dem er Andrew Kuykendall. Kuykendall har fotografert for blant annet Hennes & Mauritz og Volcom. Foto: Andrew Kuykendall (#SendNudes/teNeues)
Whitfield har latt seg inspirere av dagens sjekkekultur og spesielt begrepet «sexting».
Whitfield har latt seg inspirere av dagens sjekkekultur og spesielt begrepet «sexting». Foto: Tony Ellis (#SendNudes/teNeues)
«Sen nudes» har blitt et internettfenomen etter det tok av i dagens teknologiske datingkultur.
«Sen nudes» har blitt et internettfenomen etter det tok av i dagens teknologiske datingkultur. Foto: Kim Akrich (#SendNudes/teNeues)
#Sendnudes er regissør Iman Whitfields verk. Hun har uttalt at hun er «fascinert av mennesker rundt meg og hva enn som gjør dem ekte».
#Sendnudes er regissør Iman Whitfields verk. Hun har uttalt at hun er «fascinert av mennesker rundt meg og hva enn som gjør dem ekte». Foto: (#SendNudes/teNeues)
Whitfield har fått fotografer fra hele verden til å sende sine favoritter. Mange er erfarne, andre er talentfulle og unge fotografer. Én av dem er australske Alexander Tull.
Whitfield har fått fotografer fra hele verden til å sende sine favoritter. Mange er erfarne, andre er talentfulle og unge fotografer. Én av dem er australske Alexander Tull. Foto: Alexander Tull (#SendNudes/teNeues)
Bilder forbeholdt par i avstandsforhold har nå blitt en stor del av dagens sjekkekultur.
Bilder forbeholdt par i avstandsforhold har nå blitt en stor del av dagens sjekkekultur. Foto: Brian Rolfe (#SendNudes/teNeues)
Fotograf Romy Elisabeth Jansen skriver at hun elsker å fotografere «kvinner på en sårbar, sensuell og positiv måte. Jeg arbeider hardt for å bedre kvinners selvsikkerhet». Jansen bidrar også med bilder i boken.
Fotograf Romy Elisabeth Jansen skriver at hun elsker å fotografere «kvinner på en sårbar, sensuell og positiv måte. Jeg arbeider hardt for å bedre kvinners selvsikkerhet». Jansen bidrar også med bilder i boken. Foto: Romy Elisabeth Jansen (#SendNudes/teNeues)
Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her