<b>SKILSMISSE:</b> Etter noen dristige feriebilder havnet på trykk i britiske tabloidaviser, krevet fangen Charles Bronson skilsmisse fra kona Paula Williamson. Paret har vært gift i bare åtte måneder.
SKILSMISSE: Etter noen dristige feriebilder havnet på trykk i britiske tabloidaviser, krevet fangen Charles Bronson skilsmisse fra kona Paula Williamson. Paret har vært gift i bare åtte måneder. Foto: Getty Images/Wikimedia Commons

Knute på tråden

Hun er gift med Storbritannias voldeligste fange. Nå vil han skilles etter dristige feriebilder

De har bare vært gift i åtte måneder.

Publisert

Den britiske fangen Charles Salvador (født Michael Gordon Peterson), bedre kjent som Charles Bronson, blir ofte referert til som Storbritannias voldeligste fange. Bronson er rukket å bli 65 år. 41 av disse årene er blitt tilbragt bak murene, der hele 37 av årene har igjen blitt sonet på isolat.

Til tross for å ha tilbrakt storparten av livet sitt i fengsel, har Bronson klart å finne kjærligheten. På tampen av 2017 giftet han seg med 37 år gamle Paula Williamson etter de to utviklet følelser for hverandre gjennom håndskrevne brev.

Nå melder flere britiske medier at fangen og kona skiller lag etter bare åtte måneder som ektepar. Det hele skyldes noen dristige feriebilder, skriver LadBible.

Vil skilles

For samtidig som Bronson sitter innesperret i høysikkerhetsfengselet HMP Frankland, har Williamson vært på ferietur i Tenerife i Spania. Det var under en fuktig tur på byen at 37-åringen lot en gjeng britiske menn stikke ansiktet mellom brystene hennes.

Ifølge Williamson var det hele en utfordring for å avsløre om «brystene mine er ekte eller ei», skriver The Sun.

Bildene havnet raskt på sosiale medier og senere på trykk i britiske tabloider. Da Bronson fikk se bildene, skal han ha blitt rasende og krevd skilsmisse fra kona.

- Jeg er helt knust. Jeg klarer ikke å stoppe å gråte. Jeg gjorde en dum feil. Det var bare en utfordring. Noen tok et bilde av det. I det sekundet bildet ble tatt, var ekteskapet mitt over, sier en sønderknust Williamson til The Sun.

Men det er ikke bare Bronson som er opprørt over sin bedre halvdels handlinger. Ifølge kona er hun skuffet over oppførselen til ektemannen de månedene de har vært gift. Williamson skal gjentatte ganger ha bedt Bronson stoppe voldsbruken, slik at han raskere blir løslatt. 65-åringen skal dog ikke ha fulgt opp løftet - noe som bare har forlenget straffen hans.

Senest i januar i 2018 skal Bronson ha angrepet lederen for fengselet i Wakefield. Motivet skal visstnok ha vært hevn etter fengselslederen ikke tillot gjester å ta bilder under bryllupet til 65-åringen og Williamson i 2017.

Etter angrepet ble Bronson flyttet fra Wakefield til høysikkerhetsfengselet Frankland nord i England.

Kjent gjennom film

Bronson startet sin kriminelle løpebane allerede som 13-åringen. Da var han et medlem av en bande på fire unggutter som pleide å utføre ran i området rundt hjembyen Luton. Den første lange fengselsstraffen kom i 1974, da Bronson ble dømt for væpnet ran. Han fikk syv år. Etter den tid har han vært ut og inn av fengsel, men hovedsakelig inne.

Gjentatte voldelige angrep på medfanger og ansatte har ført til at Bronson som oftest har havnet bak fengselsmurene. Blant annet skal Bronson, en hardbanka Tottenham-fan, gått berserk da Arsenal vant FA-cupen i 2014. Det førte til masseslagsmål med 12 fengselsbetjenter.

Ryktet til 65-åringen som «Storbritannias mest voldelige fange» fikk han tidlig i hjemlandet. Briten og hans historie ble kjent for en hel verden i 2009, da en film løst basert på Bronsons liv ble sluppet på kino. I rollen som Bronson, var skuespiller Tom Hardy. Filmen vant en hel rekke priser og ble godt tatt imot av kritikerne.

Vår anmelder ga «Bronson» terningkast fire.

Foruten en film, har Bronson selv skrevet og utgitt elleve bøker, laget kunst og skrevet prisbelønnet poesi. Han har også gitt ut en bestselgende treningsbok, «Solitary Fitness». I boken kommer Bronson med tips til hvordan du skal best mulig trene på minst mulig plass og med minst mulig utstyr.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her