Carolyn Hartz fra Australia er 70 år, men holder seg åpenbart i svært god form. Hun hevder selv årsaken ligger i én livstilsendring hun gjorde som 42-åring:

Hun kuttet helt ut sukker.

I et intervju med Daily Mail forteller Hartz at hun tidligere ikke klarte å holde seg unna søtsaker og sjokolade, men bestemte seg for å gjøre en varig livsstilsendring midtlivs.

- Vi vet forbrenningen går ned når vi blir eldre. Det betyr bare at vi må ta kontroll selv, ta sunnere valg og jobbe litt hardere. Jeg tror det er veldig viktig å være bevisst hva slags og hvor mye mat du spiser. Spisevanene våre er en enorm faktor, sier hun til avisen.

Å kutte ned på sukkerinntaket er i samsvar med det norske Helsedirektoratetet nasjonale kostråd. Å velge matvarer med begrensede mengder mettet fett, sukker og salt err første punkt på lista.

1. Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.
Helsedirektoratets offisielle kostholdsråd

Fordelene er mange:

Sunn hverdagsmat og et variert kosthold gir deg et godt grunnlag for god helse, og bidrar til at du får i deg næringsstoffene du trenger. Et variert og sunt kosthold kombinert med fysisk aktivtet i hverdagen, reduserer risikoen for blant annet hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes, høyt blodtrykk, flere former for kreft, beinskjørhet, tannråte, overvekt og fedme.
Helsedirektoratet

70-åringen har ikke lagt søtsaker helt på hylla, men sverger til kunstige søtningsmidler. Hun har sogar gjort business av kostholdsvanene sine med en serie sukkerfrie matvarer.

Hartz forteller at hun tror et fast søvnmønster med åtte timers søvn også er en viktig helsefaktor. Som 65-åring begynte hun dessuten med meditasjon.

- Jeg mediterer hver dag, som oftest om morgenen. Det betyr at jeg må stå opp en halvtime tidligere, men fordelene gjennom arbeidsdagen er enorme. Jeg er så mye roligere og intuitiv. Jeg begynte da jeg var 65, så det er aldri for sent, sier 70-åringen.

Carolyn Hartz er for øvrig ikke den eneste som holder seg eksepsjonelt godt:

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.