<b>SPILLER NORGESMESTERSKAPET I POKER:</b> Aylar Lie er én av dem som prøver seg i NM i poker. Her avbildet for et par år tilbake.
SPILLER NORGESMESTERSKAPET I POKER: Aylar Lie er én av dem som prøver seg i NM i poker. Her avbildet for et par år tilbake.

Norgesmesterskapet i Poker

Aylar Lie: - Jeg vil bli beste kvinnelig pokerspiller i verden

34-åringen har satset alt på pokerbordet. Det har vist seg å være en god investering.

Publisert Oppdatert

STOKKE (Side3): Norgesmesterskapet i poker er i full gang i Stokke i Vestfold. Blant deltagerne finner man flere av norges mest profilerte pokerspillere.

Én av dem er Aylar Lie. 34-åringen har de to siste årene fokusert knallhardt på å bli en av de beste kvinnelige pokerspillerne i verden og hun er allerede på god vei.

I 2017 ble hun ranket som den beste kvinnelige pokerspilleren i Europa av Global Poker Index (GPI). På verdensbasis var det faktisk bare den kanadiske pokerspilleren Kristen Bicknell som tjente inn mer penger på live turneringer enn Lie i fjor, skriver nettsiden Pengespill.

Topplasseringen til tross, Oslo-kvinnen er ydmyk da vi spør om den imponerende bragden.

- Ja, jeg ble ranket som beste kvinnelige pokerspiller i Europa, men det betyr jo ikke at jeg er den beste kvinnelige spilleren per dags dato - selv om jeg er den med best resultater dette året, humrer Lie.

Om 2017 var bra, ser ikke 2018 ut til å bli så veldig mye dårligere. For øyeblikket er hun den europeiske kvinnelige spilleren med best resultater hittil i år, nummer fem i hele verden og er topp 10 på GPIs liste over «all time» beste kvinnelige pokerspillere i verden. I tillegg leder hun Vi Menn Gullhånda - en rangeringsliste over Norges beste pokerspillere.

Pokerspilleren legger ikke skjul på ambisjonene.

- Målet er å en dag vinne prisen for «Female Player Of the Year» (« POY») på GPIs prisutdeling. I fjor var jeg nummer femten i verden, men i år har jeg rykket opp til topp fem på POY-lista. Disse listene går jo fra år til år, så de betyr jo ikke at du er den beste - bare at du har hatt gode resultater det året. Og det hadde jeg i 2017 og så langt i 2018. Nå prøver jeg å jobbe med spillet mitt og forsøker hele tiden å bli bedre, sier Lie.

Etter Aylar valgte å gå «all in» på pokersatsingen, er ikke det bare for å tjene til livets opphold.

Lie har i mange år markert seg som dyrevernsforkjemper, og da spesielt for å hjelpe gatehunder. Nå bruker hun store deler av pokerpengene på å hjelpe løshunder verden over gjennom organisasjonen Hekate Non Profit, som hun driver sammen med venninnen og veterinær Aja Nafstad.

- Motivasjonen for å jakte på de store pengene er først og fremst for å kunne sikre fremtiden min, men målet mitt er å hjelpe flere ildsjeler som driver private «sheltere», og å redde flere gatehunder.

<b>AYLAR LIE:</b> Ligger godt an til å bli kronet som Norges beste pokerspiller.
AYLAR LIE: Ligger godt an til å bli kronet som Norges beste pokerspiller. Foto: Adrian Nilsen/Exhale Media

- Tidligere var jeg faktisk ikke så opptatt av å tjene penger utover det å ha nok til å kunne fø meg selv, men jeg fikk kjenne på det å ha dårlig økonomi da jeg var langvarig syk og jeg opplever stadig at det alltid er økonomien som setter begrensninger for hva og hvor mye vi kan bidra med.

- Målet er ikke å tjene masse penger på poker bare for kjøpe materielle ting. Målet er å tjene nok til å leve et behagelig liv og kunne fortsette det arbeidet vi har gjort i halvannet år nå, legger hun til.

Organisasjonen har blant annet hjulpet hundehjem og gatehunder i Kypros, Libanon, Hellas og Serbia.

Til tross for gode resultater rundt filten verden over, understreker Lie at hun ikke sitter igjen med så mye:

- Jeg er bare i startfasen som pokerspiller. Totalt har jeg spilt inn cirka to millioner kroner på turneringer disse to årene jeg har satset på pokeren, men det er fryktelig mye utgifter - innkjøp til turneringer, flybilletter, opphold, mat og så videre. Med andre, jeg sitter ikke igjen med noe lønn etter at utgiftene er trukket fra, forteller Lie.

- Bare i Norge ølbøttene står på bordet

Dette er første gang norgesmesterskapet arrangeres på Oslofjord Convention Center i Stokke utenfor Tønsberg. Tidligere har det blitt avholdt på Gardermoen i november.

Selv om det så langt ikke har gått helt veien for Lie i NM, er hun full av lovord om å flytte turneringen til solfylte Vestfold.

- Knallbra arrangement så langt. Topp lokale og veldig proft gjennomført. Om jeg skal komme med noen tips til forbedringer til neste år, så er det å ha flere bord og flere dealere. For det er litt for få akkurat nå og det hadde åpnet for å la flere delta. Da jeg skulle registrere meg for highrolleren, var det fullt. Det var litt irriterende. Foruten det, er alt rundt topp.

- Du har jo spilt mye i utlandet de siste årene - Las Vegas, Monaco og Barcelona blant annet. Hva er den største forskjellen på å spille i Norge og utlandet?

- Det er vel bare i Norge du ser en bøtte med øl på hvert eneste spillebord i en så stor turnering som dette, sier Lie og ler, før hun legger til:

<b>ELSKER NM: </b>Aylar elsker å delta på NM. Nå håper hun å vinne Vi Menns Gullhånda.
ELSKER NM: Aylar elsker å delta på NM. Nå håper hun å vinne Vi Menns Gullhånda. Foto: Adrian Nilsen/Exhale Media

- For nordmenn er poker hobby og kos. Det er mer avslappet stemning her enn i utlandet. Inntrykket mitt er at for mange er det ikke pengene som står i fokus, men å ha det hyggelig. Det er få som driver på med dette kun for å vinne penger. Det er mer det sosiale og pengene det spilles om er helt klart en bonus, mener pokerspilleren.

- 99 prosent av alle de som er med her har jo en jobb ved siden av. For dem er poker moro, men nivået er faktisk overraskende godt for å være hobbyspillere.

Drømmer om Gullhånden

Selv om det ikke ser ut til å bli noen NM-tittel på Aylar i år, er det én pris hun sikter seg inn på i 2018: Vi Menn Gullhånda. Prisen går til årets beste norske pokerspiller i inn og utland uavhengig av kjønn. I 2017 lå Aylar lenge an til å vinne prisen, men måtte til slutt se seg slått av Preben Stokkan.

<b>GOD I KORT:</b> Aylar har virkelig satset på poker de to siste årene. Det har lønnet seg. Her fra NM i Dublin.
GOD I KORT: Aylar har virkelig satset på poker de to siste årene. Det har lønnet seg. Her fra NM i Dublin.

- Det skulle jo bare mangle at Preben klarte å vinne Gullhånda. Han er en langt mer erfaren og bedre spiller enn meg - og i mine øyne kanskje Norges beste spiller i Texas Hold'Sem per dags dato. Men foreløpig leder jo jeg, så nå håper jeg bare at han tar seg ferie resten av året så jeg vinner, ler Lie.

- Men han har meldt at han gir meg kamp hele veien inn så jeg tar ikke ferie før jul, jeg. Gullhånda skal jeg ta i år, legger hun til lattermildt.

- For å være helt ærlig, så er jeg ikke så opptatt av å ta en NM-tittel. For meg er det kulere å kunne ta Gullhånda. Det deles ut mange NM-titler, mens Gullhånda oppsummerer resultatene for hele året og er veldig eksklusiv. Det hadde vært kjempekult å vinne den, avslutter Lie.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.