Foto: (NTB scanpix)

Åtte stjerner anklagd for trakassering av kvinner

Harvey Weinsten er ikke alene om å behandle kvinner dårlig.

Publisert

NEW YORK (Side3.no): Filmprodusenten Harvey Weinstein har i årevis vært blant de mektigste personene i Hollywood, men den tiden er forbi etter at den ene skuespilleren etter den andre har anklaget ham for sextrakassering.

Nå er han under etterforskning for voldtekt.

Weinstein er også kastet ut av Oscar-akademiet og sparket fra sitt eget selskap.

Han befinner seg i et sørgelig tallrikt selskap av menn som har behandlet kvinner dårlig eller er blitt anklaget for dette. Skulle Weinstein bli dømt i rettsvesenet, vil han fortsatt være i selskap med mange andre kjente navn.

Her er åtte kjente menn som behandler kvinner dårlig:

BILL COSBY.
BILL COSBY. Foto: Matt Rourke (AP / NTB scanpix)

Bill Cosby venter på en ny runde i rettsvesenet etter at juryen ikke kom til enighet i første runde. Han er anklaget for seksuelt overgrep mot Andrea Constand i 2004.

Cosby hevder at Constand hadde sex med ham frivillig, mens hun påstår at han ga henne piller som satte henne ut av spill før han voldtok henne.

Over 50 andre kvinner har kommet med lignende anklager, men i de fleste av tilfellene er de påståtte hendelsene uansett foreldet.

CASEY AFFLECK.
CASEY AFFLECK. Foto: Michal Cizek (AFP / NTB scanpix)

Casey Affleck ble ifølge Los Angeles Times i 2010 saksøkt av både produsent Amanda White og filmfotograf Magdalena Gorka fra filmen «I’m Still Here», som Affleck skrev sammen med Joaquin Phoenix.

Begge kvinnene anklagde ham for sextrakassering og «bevisst påføring av følelsesmessig engstelse».

De to søksmålene ble holdt utenfor rettssystemet etter at det ble inngått forlik.

Affleck vant tidligere i år Oscar for sin rolle i «Manchester by the Sea».

ROGER AILES.
ROGER AILES. Foto: Frederick M. Brown (AFP / NTB scanpix)

Roger Ailes var toppsjef i Fox News og en av de mektigste mennene i hele USA da han ble saksøkt av tidligere nyhetsanker Gretchen Carlson. Dette ble starten på hans fall fra Fox News.

Carlson hevdet at hun fikk sparken fordi hun avviste seksuelle fremstøt fra Ailes. Hun fikk 160 millioner dollar i erstatning gjennom et forlik med Fox News.

Etter at søksmålet ble kjent, ble Carlsons advokater kontaktet av ytterligere 20 kvinner som hevder at de eller noen de kjenner også ble seksuelt trakassert av Ailes.

For ett år siden ble Ailes presset ut av Fox News og erstattet av kanalens eier Rubert Murdoch.

ROMAN POLANSKI.
ROMAN POLANSKI. Foto: Ennio Leanza (AP / NTB scanpix)

Roman Polanski erkjente seg i 1977 skyldig i å ha hatt sex med en mindreårig. «Rosemary’s Baby»-regissøren var den gang 44 år gammel og hadde sex med 13 år gamle Samantha Gailey i boblebadet til Jack Nicholson i Mulholland Drive.

Polanski flyktet til Europa før domfellelsen. To andre kvinner har senere beskyldt Polanski for å ha hatt sex med dem mens de var bare 16 år gamle.

MIKE TYSON (i midten).
MIKE TYSON (i midten). Foto: Pg/bauergriffin.com (Splash News / NTB scanpix)

Mike Tyson sonet tre år av en fengselsdom på seks år for voldtekt av en 18 år gammel deltaker i Miss Black America-kåringen i 1992, Desiree Washington.

Tyson er også blitt anklaget for å ha slått Robin Givens bevisstløs mens de var forlovet.

Selv har han ifølge The Daily Mail erkjent at han banket opp sju prostituerte i et hotellrom i 2009, mens han var ruset på morfin, kokain og cognac.

ANTHONY WEINER.
ANTHONY WEINER. Foto: Andres Kudacki (AP / NTB scanpix)

Anthony Weiner ble tidligere i år dømt til fengsel i 21 måneder for å ha sendt sexmeldinger til en mindreårig. Dette var tredje gang han ble avslørt mens han var gift med Hillary Clintons rådgiver Huma Abedin.

Weiner var en fremadstormende politiker i det demokratiske partiet her i USA, inntil han trakk seg fra Kongressen i 2011 da det kom fram at han hadde sendt uanstendige bilder av seg selv til en kvinne via sin Twitter-konto.

To år senere stilte han som borgermesterkandidat i New York, da det viste seg at han igjen hadde sendt upassende meldinger til en kvinne – denne gang under aliaset «Carlos Danger».

Tredje gang var det den britiske tabloidavisen The Daily Mail som avslørte at han i flere måneder hadde sendt uanstendige bilder til en 15 år gammel jente. Det var dette som førte til at han nå sitter i fengsel.

BILL O'REILLY.
BILL O'REILLY. Foto: Brendan Mcdermid (Reuters / NTB scanpix)

Bill O’Reilly var en av de største profilene i Fox News og hadde sitt eget show i beste sendetid. Så avslørte The New York Times 1. april 2017 at rundt 13 millioner dollar er blitt utbetalt til fem kvinner som har anklaget O’Reilly for trakassering, mot at de ikke saksøker ham eller snakker om anklagene offentlig.

Alle kvinnene var enten gjester i programmet hans eller ansatt under ham.

Anklagene førte til at annonsører trakk seg, noe som ble etterfulgt av at O’Reilly fikk sparken.

Eric Bolling var programleder i «Fox News Specialists» inntil han ble suspendert etter påstander om at han hadde sendt upassende bilder av et mannlig kjønnsorgan til nåværende og tidligere kvinnelige kolleger i Fox News.

Etter en undersøkelse av påstandene, annonserte Fox News i september at «Specialists» er kansellert og at TV-kanalen skiller lag med Bolling.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.