SEKS SEKUNDER: Det er all tiden du får til å gjøre et godt nok inntrykk på CV-en til å bli vurdert som en aktuell kandidat.
SEKS SEKUNDER: Det er all tiden du får til å gjøre et godt nok inntrykk på CV-en til å bli vurdert som en aktuell kandidat.

Jobb

Arbeidsgivere vurderer CV-en din på seks sekunder

Og dette er hva de ser på.

Publisert

Ifølge en undersøkelse utført av hodejegerselskapet TheLadders.com bruker en arbeidsgiver som vurderer jobbsøknader kun seks sekunder på å avgjøre om søkeren passer til jobben eller ikke.

Selskapet målte øyebevegelsen til 30 profesjonelle bemanningskonsulenter mens de vurderte søknader i løpet av en periode på ti uker. Dataene fra målingene ble analysert og plassert i et såkalt varmekart.

I løpet av de seks sekundene CV-en blir vurdert, vil arbeidsgiveren se på navnet ditt, nåværende arbeidstittel og -sted, når du begynte (og evt. sluttet), forrige arbeidstittel og -sted samt utdanningen din.

De to CV-ene nedenfor viser hvordan konsulentene skannet over dem.

Rød farge indikerer områder hvor de brukte ekstra tid. CV-en til høyre ble vurdert nøyere enn den til venstre på grunn av et klart og konsist format.

KLAR FORSKJELL: På en skala fra 1 til 7 over hvor lett det var å lese disse to CV-ene, scoret den til venstre i snitt 3,9 poeng mens den til høyre scoret 6,2 poeng - en økning i lesbarhet på 60 prosent. Rød farge indikerer områder hvor bemanningskonsulentene brukte ekstra tid. CV-en til høyre ble vurdert nøyere enn den til venstre på grunn av sitt klare og konsise format.
KLAR FORSKJELL: På en skala fra 1 til 7 over hvor lett det var å lese disse to CV-ene, scoret den til venstre i snitt 3,9 poeng mens den til høyre scoret 6,2 poeng - en økning i lesbarhet på 60 prosent. Rød farge indikerer områder hvor bemanningskonsulentene brukte ekstra tid. CV-en til høyre ble vurdert nøyere enn den til venstre på grunn av sitt klare og konsise format. Foto: TheLadders.com

Undersøkelsen gjør det tydelig at jobbsøkere vil tjene på en CV med visuelt klart hierarki. I konklusjonen anbefaler TheLadders å unngå forstyrrende, visuelle elementer siden disse bare hindrer personen som vurderer søknaden din i å se den mest relevante informasjonen - som erfaring og evner. 

Du kan lese hele undersøkelsen her.

Er du på leting etter ny jobb, og håper på å bli tatt inn til intervju? Da skal du unngå å lire av deg disse klisjeene, ifølge Business Insider:

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her