Land Rover-mobilen satt på prøve

Verdens tøffeste mobil er kommet. Da tenker vi at den må settes på en skikkelig prøve.

Ifølge Land Rover skal dette være den ultimate friluftsmobilen. Ikke ulikt bilen er den stor og robust. Batteriet har lang levetid og den skal tåle juling på tøffe turer.

Men er dette bare en merkevare-gimmik for å utnytte et veletablert varemerke, eller egner den seg godt til oss som trives best et stykke utenfor komfortsonen og offentlig veinett?

Les mer om Land Rover Explore hos Elkjøp her.

Tøff tur krever tøff mobil

For å finne ut av dette tok vi med oss den raffe smartphonen til Møre og Romsdal, nærmere sagt til Øksendalen. Her er vi omringet av snødekte topper opp mot halvannen kilometer høye og vel så det. Vi jakter på perfekte linjer med urørt puddersnø. Veien er langt fra enkel. Vi må bakse gjennom skog og kratt, vasse over elvefar, gå mange kilometer oppover fjellsidene og traversene halvmeter brede fjellvegger. Til slutt må vi klatre flere hundre meter høye snørenner med stegjern og is øks før vi endelig er i pudderhimmelen. Dette er et ugjestmildt sted for ømfintlig teknologi som en smartphone.

85ea84a11a17f2f6eb2ae15e8ea882fe.jpeg

Med den praktiske karabinen kan du lett henge mobilen på sekkestroppen.

På det nådeløse fjellet lurer flere farer. Snøskred er det mest opplagte. Nå på våren er snøen løs, og et ras kan på sekunder gi et dødelig utfall for uheldige fjellfolk på feil sted. Også noe så uskyldig som en akutt tåke kan gi store problemer med navigering og fremkommelighet. Bare på noen korte minutter kan penværet snu seg til tåke og uvær. Da er det ugreit med stup på flere hundre meter og glatte ispartier. Følger man ikke nøye nok med på kartet kan man havne i store problemer.

Vi starter bruken av Land Rover Explorer allerede ved planleggingen av turen. Med turappen ViewRanger har vi et detaljert topografisk kart der vi kan plotte inn ruten vi skal gå. Med den praktiske karabinen lot jeg mobilen henge på sekkestroppen. Dermed kunne jeg enkelt avsjekke retningen underveis.

Trykk deg inn til Land Rover-mobilen hos Elkjøp her.

f7c66333626e0b3d279bb5e05552a00c.jpeg

Med turappen ViewRanger på mobilen har du et detaljert topografisk kart der du kan plotte inn ruten du skal gå.

Bra for knipsere

Jeg er spesielt glad i å filme og fotografere på tur. Også da var det praktisk å ha mobilens kamera lett tilgjengelig. Kameraet på mobilens rygg er på 16 MP og frontkameraet har 8 MP. Fargene er crispy og gode og kameraet er enkelt å bruke. Siden mobilen er såpass stor så er den også veldig praktisk å holde. Er man en ivrig fotograf kan det være greit å dytte inn et ekstra minnekort siden det er en slot til et microSD-kort. Ellers har Exploreren innebygde 64GBs minne, som holder en god stund.

Ingenting er så uforutsigbart som været på fjellet. Selv om Yr melder knallvær kan det plutselig komme regn. Da er det godt å vite at Land Rover Explorer tåler vann. Den er også motstandsdyktig mot sand og støv, slik at man slipper å være overforsiktig.

Batteri for lange dager

Batterikapasitet er alltid en utfordring når man drar med seg elektronikk på tur. Noen ganger har man rett og slett ikke mulighet til å lade på flere dager. Dette problemet har Land Rover Explorer adressert ved å lage mobilen modulbasert. Bakstykket er nemlig magnetisk og her kan man kline på en ekstra modul, som for eksempel en batteripakke som gir deg cirka én ekstra dag med heftig bruk av både GPS og kamera. Mobilen blir riktignok ganske stor med både selve hovedutstyret og ekstrabatteriet, men til gjengjeld er dette også en økt sikkerhet for at mobilen skal holde helt til du kan lade den trygt igjen i bilen.

c2f7a1492070ece28c115548ebea6ffb.jpeg

Med en ekstra batteripakke kan du være sikker på at du har mobilen ut hele turen.

I den ekstra batteripakken ligger også en ekstra kraftig GPS som øker presisjonen på navigasjonen om man for eksempel bruker ViewRanger-appen aktivt.

Trykk deg inn til mobilen hos Elkjøp her.

Nyttig turdata

En annen ekstrafeature vi satte stor pris på, er det lille dashboardet som man kan tilpasse selv med ulike widgets. Her kan man blant annet få kompass, soloppgang/solnedgang, værinformasjon og annen nyttig data.

Oppsummert har Land Rover Explorer vært en nyttig dings å ha med. Mens mange andre smartphoner antagelig hadde knelt i kulda, knust av den røffe behandlingen eller fått fuktskader, har denne holdt ut, endog med masse batteri igjen på slutten av dagen. 

5b8a87824c96a550d98fe47a9a4003a4.jpeg

Mobilen tåler røff behandling, selv det ekstreme.

Den tålte fint flere fall og dunk i både fjell og is, og det gikk fint å skylle den i elva. Navigasjonsappen og dashboardet ga oss nyttig data på veien, og kameraet ga oss masse gode bilder og videoer så minnene er godt ivaretatt.

Dessverre kunne den ikke hjelpe med gnagesårene.

Klikk deg inn til Land Rover Explore hos Elkjøp her.

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.