Disse kroppsdelene ønsker kvinner at du barberer, mann!

Undersøkelse avslører menns intimbarberingsvaner - og hvordan kvinner reagerer på dem.

Å barbere seg nedentil har lenge vært mest vanlig for kvinner. Nå viser  en fersk undersøkelse at det også blant menn er mange som velger å barbere eller trimme underlivet.

Den landsdekkende undersøkelsen, gjennomført på oppdrag for Philips, viser at 4 av 10 menn fjerner eller trimmer kjønnshår jevnlig. 50 prosent av de spurte mennene i alderen 18 -35 oppgir å fjerne kroppshår regelmessig.

2 av 10 menn svarer at de barberer eller trimmer understellet før date. Like mange opplyser at de barberer seg under armene jevnlig. Hovedgrunnen oppgis å være at mennene føler de ser bedre ut.

Philips Bodygroom-serien er spesialutviklet for sikker trimming eller barbering av kroppshår.

Disse kroppsdelene ønsker kvinner at friseres 

I samme undersøkelse er det stilt spørsmål til hvor på kroppen kvinner ønsker at deres partnere skal trimme eller barbere bort kroppshår.

4 av 10 kvinner oppgir at de liker at partneren har trimmet eller barbert bort kjønnshår. På en delt andreplass havner nakke, rygge og armhuler, der cirka 2 av 10 kvinner svarer at de vil at partneren skal trimme eller barbere bort dette.

Til sammenligning svarer halvparten av mannfolkene at de vil at deres partnere skal barbere bort kjønnshår. Nesten like mange ønsker at kjæresten fjerner hår i armhuler og på beina.

barbermaskin.jpeg

Philips Bodygroom Series 1000 er skånsom også når du trimmer de mest følsomme delene av kroppen. Barbermaskinen kan brukes i dusjen.

Unngå høvel

Begge kjønn oppgir at barberhøvel oftest brukes til å fjerne kroppshår, noe som ikke alltid går like smertefritt.

Alexandra Pierrou, Produktsjef Male Grooming i Philips Nordics, har følgende kommentar til funnene i undersøkelsen.

– Den viser at mange sliter med irritert hud etter barbering, og det er litt skremmende å se at så mange som en tredjedel av alle nordmenn bruker gamle barberhøvler på såpass følsomme områder. En kroppstrimmer er utviklet for å fjerne nettopp kroppshår, og i motsetning til en barberhøvel så kommer skjærebladene aldri i kontakt med huden, noe som gjør barberingen mer skånsom.

Ved å følge de fem tipsene under, unngår du rød og irritert hud etter barbering.

1. Dropp høvelen
Barberhøvel er det vanligste verktøyet for barbering av kroppen, men også blant det verste. Du risikerer kutt og irritert hud fordi bladene kommer i direkte kontakt med huden. Dette kan gi mikrosår, usynlig for det blotte øyet, som forårsaker kløe og rødhet.

2. Kjøp en god trimmer
Kroppstrimmere er utformet slik at skjærelementene ikke kommer i kontakt med huden. I tillegg har de fleste hudvennlige kroppstrimmere avrundede kanter i en allergivennlig materiale. Dette for å unngå rød og irritert hud.

3. Rens huden mellom barbereringene
En god skrubb eksfolierer huden, noe som gjør det mulig å unngå inngrodde hår.

4. Strekk huden ved barbering
Når du barberer huden i vanskelig tilgjengelige områder, foreksempel armhulene, blir jobben enklere hvis du strekker huden litt. Du slipper da å gå over det samme området igjen og igjen.

5. Bruk en beroligende krem etter barbering
Aloe Vera-lotion eller aftershave lindrer spesielt sensitiv hud etter barbering. Anbefalingen er derfor å bruke en beroligende lotion etter at du har barbert hud, spesielt de første gangene.

Denne serien fra Philips passer perfekt når du trimmer de mest følsomme delene av kroppen

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.