Dette skjer med kroppen når du blir eldre

Visste du at menn også kommer i overgangsalderen? Sjekk om du er rammet.

Etter hvert som menn blir eldre reduseres testosteronnivået i kroppen. Dette bidrar til en fase som det blir snakket svært lite om, og som ofte fører til både fysiske og psykiske plager for mange menn. Det er nemlig ikke bare kvinner som kommer i overgangsalderen. Når testosteronnivået synker med alderen skjer det samme for menn.

For å finne mengden testosteron i kroppen din, må du ta en blodprøve hos legen. Men en enkel test kan også gi indikasjoner på om du er rammet av testosteronmangel. Ta testen her.

ADAM (The Androgen Deficiency in Aging Males) navnet på testen som kan gi indikasjon på testosteronnivået ditt. Forskning viser at testen fanger opp over 80 % av de som har testosteronmangel. Ved å svare på 10 enkle spørsmål om deg selv, får du en score. Lav score trenger ikke bety at du behøver behandling, men kan være en pekepinn på at du bør gjøre tiltak. 

Andropausen

Betegnelsen for mannlig overgangsalder kalles andropausen. Tidspunktet andropausen rammer er forskjellig fra menn til menn, stort sett vil symptomene komme en gang mellom fylte 40 og 50. De vanligste tegnene er gjerne vektøkning, trøtthet og manglende sexlyst. 

Sistnevnte er kanskje den vanligste konsekvensen av et synkende testosteronnivå, ettersom testosteron er et kjønnshormon som er sterkt knyttet til mannens seksualfunksjon. Men testosteronet sørger også for at man kan øke muskelmassen og er vesentlig for mannens mentale helse.  Ved å frigjøre mer testosteron som er bundet i kroppen kan man redusere plagene som følger overgangsalderen.

Har du kommet i overgangsalderen? Ta testen her.

testosteron_alder-2

Hvordan frigjøre testosteronet?

Har man sterke plager som følge av andropause kan man få testosteronmedisiner på resept. Men det er flest av menn som har mildere plager og som ikke kvalifiserer til disse medisinene. Det betyr ikke at plagene ikke kan gå utover livskvaliteten.
Rolf Wiggo Sandnes er organisk kjemiker og har utviklet kosttilskuddet T+. Kosttilskuddet er satt sammen av ingredienser som har dokumentert effekt mot synkende testosteronnivå. 

– Vi som har utviklet dette kosttilskuddet mener det er optimalt satt opp med urteekstrakt, vitaminer og mineraler. Kombinasjonen vil kunne gi deg en lettere og mer lystbetont overgangsalder, forklarer Sandnes.

iStock-518661208

T+ vil kunne gi deg en lettere og mer lystbetont overgangsalder.

Fenugreek er en urt som kan påvirke menns testosteronnivå. Ingredienser som b-vitaminer, zink, riboflavin, magnesium og vitamin D12 gir positiv effekt på blant annet energiomsetningen i kroppen, søvnkvaliteten og den psykologiske funksjonen. Sammen danner disse ingrediensen et unikt kosttilskudd for menn som både kan tas før andropausen for å forebygge overgangsplager, eller når den har rammet deg og du vil redusere de symptomene du allerede har fått. 

Produktet inneholder kun naturlige virkestoffer som over tid bidrar til å opprettholde god helse. Derfor bør T+ bli en del av ditt daglige kosthold i et langsiktig perspektiv. Ta minst 1 tablett daglig i minst 6-8 uker før du merker effekt. Fortsett deretter med 1 tablett daglig som en naturlig del av din livsstil.

Prøv T+ i 2 måneder for 99 kroner.
Bestill her.

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.