Den tøffeste smarttelefonen

Hvorfor i huleste står det Land Rover på den mobilen?

Land Rover-navnet er synonymt med turer utenfor allfarvei. Den raffe firehjulstrekkeren har eksistert i ulike former og fasonger siden 1948 og ble på den tiden markedsført som en erstatning for traktoren. Selv om dette for det meste var et argument for å selge den avgiftsfritt til britiske bønder, så er det nettopp dens traktoraktige kjøreegenskaper den er mest kjent for.

Nå bredder det erkebritiske bilmerket (som forøvrig er eid av indiske Tata) ut sin produktportefølje og lanserer en smartphone. Dette er selvsagt ikke et ømfintelige stykke teknologi med lett knusbar skjerm og en kandidat for fuktskader.

Les mer om Land Rover Explore hos Elkjøp her.

Etterspurt produkt

Når Land Rover lanserer en smarttelefon så er det fordi noen av oss savner en mobil som tåler å være med på tur. Denne etterspørselen har Land Rover notert seg.

Land Rover Explore, som den heter, tåler å falle på hardt underlag fra hele 1,8 meter, den er vanntett, støvtett, har ekstra lang batteritid og flere finesser utviklet spesielt for turglade gutter og jenter.

I Norge drar man ofte på tur på vinteren og vi liker å ha mobilen med i våte og ugjestmilde forhold. Den skal tåle å ligge i en fuktig lomme, brukes i regnvær og mistes i snøen. På sommeren er vi også glad i vannsport og turer på og ved vannet. Det er derfor et helt sentralt poeng at mobilen tåler vann – også saltvann. At ikke flere mobilprodusenter har tatt dette til seg, er en skandale.

Modulær telefon

Mobilen er utviklet som en modulær mobiltelefon. Det vil si at den har et magnetisk bakstykke hvor man kan koble på ulike moduler tilpasset ulike bruksområder. Per nå har Land Rover lansert to pakker, en ekstrem-pakke og en sykkelpakke. I sykkelpakken følger en festebrakett til sykkelstyret. I ekstrempakken følger et ekstra batteri som gir cirka en ekstra dags bruk og en ekstra kraftig GPS. Denne GPS-en er svært presis og kan erstatte behovet for en separat GPS som man ofte har på tur.

d7b818192a9e7f0fe1d26066cb6b2a05.jpeg

Land Rover Explore tåler å falle på hardt underlag fra hele 1,8 meter, den er vanntett, støvtett, og har ekstra lang batteritid.

Vi kan anta at flere pakker tilpasset andre aktiviteter kommer senere. Konseptet med en robust utendørsmobil treffer aktive mobilbrukere som fjellfolk, klatrere, topptur-alpinister, kajakkpadlere, seilere og flere.

Ved å kunne tilpasse mobilen ulike behov har man en device som har et mye større bruksområdet. Tar man av bakstykket får du en elegant hverdagsmobil som passer fint inn på kontoret. 

Trykk deg inn til Land Rover-mobilen hos Elkjøp her.

Funker med hansker

En svært gledelig overraskelse er at touch-skjermen Land Rover Explore faktisk funker med hansker. Det er ingenting mer irriterende å ta av seg tjukke hansker fordi man skal ta et vakkert bilde av snøkledde fjelltopper når temperaturen er 10 minus.

574ad47623670e8097c2f5265b71f9c9.jpeg

siden touchskjermen til mobilen fungerer med hansker slipper du å å ta de av deg når det er skikkelig kaldt.

Også på innsiden har Land Rover satt sine spor. Mobilen går på Andriod Nougat og er klar for oppdatering til Oreo. Den er ferdig satt opp med et såkalt Outdoor Dashboard, et dashboard med ulike datafelt som du selv kan tilpasse. Her kan du for eksempel sette opp posisjoneringsinfo, høydemeter, soloppgang/nedgang, værinformasjon, kompass og så videre.

For å utvikle denne mobilen har Land Rover samarbeidet med Bullitt Group, et selskap som har spesialisert seg på å utvikle robuste mobiler. Blant annet lager de en mobiltelefon i samarbeid med Cat som er spesialutviklet for bygg- og anleggsbransjen.

Så vi har all god grunn til å tro at Land Rover har levert noe som tåler juling.

Klikk deg inn til Land Rover Explore hos Elkjøp her.

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.