Den røffe mobilen som tåler «alt»

Når bilmerket Land Rover setter sin logo på en mobiltelefon, så gir det oss visse forventninger.

Ikke minst når de setter navnet Explore bak merket. Land Rover Explore er nemlig en smart-telefon laget for de som har fjellstøvlene lett tilgjengelig i skohylla. Telefonen er designet for å tåle ekstra juling på tur. Den skal tåle et fall på inntil 1,8 meter på hardt underlag og kommer med ferdig skjermbeskytter ut av boksen. Den er i tillegg IP68-sertifisert, det vil si at den tåler vann, søle, sand og rusk. Mister du den i en sølepytt, kan du med andre ord bare skylle den i elven.

Land Rover Explorer tåler også ekstreme temperaturer bedre enn de fleste andre smarte telefoner. Kulde tåler de aller fleste mobiler svært dårlig. Er du ute på ekstreme eventyr der temperaturen viser rundt 20 minusgrader vil nesten alle mobiltelefoner kapitulere etter minutter.

Les mer om Land Rover Explore hos Elkjøp her.

Knallbra batteritid

Alle som i ny og ne drar litt utenfor allfarvei vet at tilgangen til strøm kan være begrenset. Dette problemet ønsker Land Rover å adressere med sin Explorer. Mobilen har et innebygget 4000mAh-batteri som gir to dagers levetid med aktiv bruk. I tillegg har Land Rover laget en Adventure-pakke som inneholder et magnetisk bakstykke som gir deg ytterligere 3600mAh, som gir deg en dag til og vel så det. Bakstykket i Adventure-pakken inneholder også en kraftigere GPS som overstyrer den innebygde. Dermed får du en enda raskere og mer presis posisjonering.

82740f6e882c3433cfa99d91c9d42ae4.jpeg

Mobilen har et innebygget 4000mAh-batteri som gir to dagers levetid med aktiv bruk.

Den kommer med 64GB innebygget minne. Er du spesielt glad i å dokumentere eventyrene dine med mobilkameraet kan du utvide minnet med et microSD-kort. Land Rover Explorer har et 16 MP kamera på baksiden og et 8 MP kamera foran så du får tatt fine selfier på tur.

Denne robuste tassen er utstyrt med en deca-core 2,64GHz 64 bits prosessor og 4GB RAM. Det vil si at den klarer å kjøre appene dine raskt og effektivt. Dette er ikke minst veldig greit når du står i den tette tåkeheimen og prøver å navigere trygt tilbake til bilen.

Trykk deg inn til Land Rover-mobilen hos Elkjøp her.

Finner veien for deg

Apropos navigering. Dette har Land Rover ikke tatt lett på. Innebygget i pakken følger også med en svært detaljert topografisk kartapplikasjon fra ViewRanger. Dette gir deg god oversikt over landskapet og ruten din – uansett hvordan du tar deg frem i naturen, sykkel, ski, til fots eller som fjellklatrer.

83cdfbbc24d2f272e9d17697977e8c26.jpeg

En svært detaljert topografisk kartapplikasjon fra ViewRanger gir deg en god oversikt over landskapet og ruten din.

Land Rover Explorer er utviklet som et samarbeid mellom Bullitt og Land Rover. Bullitt står blant annet også bak andre merkevare-mobiler som Caterpillar, Kodak og JCB. Her har de spesielt dratt veksel på erfaringer fra Caterpillar-mobilen som er en robust smartphone utviklet for bygg- og anleggsbransjen, også en målgruppe som liker dingser som tåler en trøkk.

Designet på Land Rover Explorer er selvsagt inspirert av bilen selv, eller nærmere sagt modellen Land Rover Discovery. Bakstykket har for eksempel hentet detaljer fra rillene på taket. Den nederste delen av mobilen ligner grillen. Flere detaljer er også hentet fra det “slicke” designet i Discovery.

Land Rover Discovery er en nydelig bil, men har man ikke råd til den, så kan kanskje en Explore være en trøst.

Les mer om Land Rover Explore hos Elkjøp her.

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.