Foto: Nadia Frantsen

Foto: Nadia Frantsen

Bruk Obos til å kapre drømmeleiligheten!

Er du en ung førstegangskjøper og føler at det er umulig å komme seg inn på boligmarkedet? Du er ikke alene, men OBOS kan hjelpe deg!

Profilbilde


Du har funnet drømmeleiligheten, hva nå?

Hvem har vel ikke hørt foreldre og kjente snakke om OBOS og forkjøpsrett, men ikke helt fulgt med fordi det overhode ikke føltes relevant. "Hvorfor trenger jeg å vite om forkjøpsrett?" Men nå, fem år senere, har du funnet drømmeleilighet din og skulle ønske du hadde hørt etter på hva de sa den gangen, fordi du ikke har mulighet til å kjøpe den uten hjelp. Fortvil ikke, vi viser deg hvordan du kan sikre deg leiligheten ved hjelp av forkjøpsretten til OBOS.


Hva er egentlig forkjøpsrett og hvorfor er det viktig for deg?

Enkelt forklart kan forkjøpsretten hjelpe deg med å kapre drømmeleiligheten i siste del av budrunden. Selger kan ha akseptert et bud som ble avtalt i budrunden, og så kan du som OBOS-medlem komme inn fra siden og ta over budet. Ja, da lønner det seg å være medlem! Hvis et annet OBOS-medlem er ute etter akkurat den samme leiligheten som deg, er det den av dere som har vært OBOS- medlem lengst som får kjøpe boligen. Med andre ord, nok en grunn til å melde deg inn i dag!

Bli medlem her! 

Slik bruker du forkjøpsretten:

 
  1. Sett opp et boligsøk på Obos.no
  2. Sjekk at medlemskapet ditt er i orden HER
  3. Skaff finansiering hos banken din
  4. Meld forkjøp innen fristen - les mer HER
  5. Gi beskjed hvis du ikke lenger er interessert i boligen.
  6. Vær tilgjengelig når forkjøpsretten skal avklares.
  7. Vurder tilbudet - vil du kjøpe?
  8. Les HER hva som skjer dersom du bruker forkjøpsretten. 

Hva er ansiennitet og har det noe å si?

"Hva? Kan man arve ansienniteten fra oldemor? Da har jeg i hvert fall ingen sjangs, som bare har vært medlem i 5 måneder... " Fortvil ikke: Kort ansiennitet er bedre enn ingen ansiennitet, og da trumfer du også alle som ikke er medlem! Og når du er medlem har du forkjøpsrett på mer enn 90.000 boliger i Norge. Da snakker vi om både brukte og helt nye boliger.


Ikke mist flere ansiennitetsdager - bli medlem i dag!

Foto: Nadia FrantsenAdvertisement