Foto: (Activision)

Anmeldelse: Tony Hawk's Pro Skater HD

Ørnen flyr ikke like høyt som før.

Publisert

På 2000-tallet var «Tony Hawk’s Pro Skater»-serien blant de aller mest populære. Vi fikk servert en kontroll så presis at enkelte slåssespill ville blitt misunnelige, varierte omgivelser som inviterte til utforsking og triksing, en perfekt balansert vanskelighetsgrad og masse å gjøre. Jeg blir litt redd når jeg tenker på hvor mye tid som har gått med i jakten på bedre linjer og høyere poengsummer.

Burde gått greit

Spillserien bød på en deilig blanding av den virkelige verden og fri fantasi. Riktignok har de fleste triksene blitt utført, men blant annet de etter hvert påkrevde kombinasjonene var så lange at selv de største proffene ville deiset i asfalten.

Som de fleste andre utviklere har Activision kastet seg på HD-oppdateringsvogna, og førstemann ut er en samlepakke bestående av brett fra de to første «Tony Hawk»-spillene. En enkel jobb, skulle man tro. Alt utviklerne trengte å gjøre var å oppgradere grafikken, resten fungerer fortsatt som ei kule.

God flerspillermodus

Grafikken har blitt pusset opp og ser lekker ut, selv om det av og til skinner gjennom at vi har med et 13 år gammelt spill å gjøre. Lydsporet er kanon og byr på en frisk blanding av nytt og gammelt, avhengighetsdannende funksjoner som online poengtavler har blitt implementert og flerspillerdelen (bare online) er bunnsolid. Min favoritt er samarbeidsmodusen, hvor man skater fritt rundt på et brett sammen med andre.

Rusk i maskineriet

Dessverre har folkene hos utviklerstudioet Robomodo bestemt seg for å tukle med det aller helligste, kontrollen. Skaterne reagerer ikke like kjapt som før, fysikkmotoren oppfører seg tidvis merkelig og alt føles litt tregt og upresist. Flyten fra de opprinnelige spillene er borte og kontrollen er ikke lenger en forlengelse av hendene dine.

I tillegg har Activision vært gjerrige, «Tony Hawk’s Pro Skater HD» byr bare på sju baner og tar ikke så altfor lang tid å spille gjennom. Mer er visstnok på vei, men utvidelsene skal koste penger.

Midt på treet

«Tony Hawk’s Pro Skater HD» er på ingen måte et dårlig spill - kontrollen klarer ikke å ødelegge gleden av å trikse deg gjennom brettene, og brettene vil bli kjørt mange ganger i jakten på høyere poengsummer. Likevel, dette spillet kunne enkelt blitt mye bedre og burde vært det ultimate «Tony Hawk»-spillet.