Anmeldelse: The Lord of the Rings: War in the North

Blodig heisatur til Midgard.

Publisert

Actionrollespill er en sjanger som står mitt hjerte nært. Jeg har mistet tellinga over hvor mange deilige timer som har blitt tilbrakt sammen med klassikere som «Diablo» og «Baldur’s Gate: Dark Alliance», og spillet jeg gleder meg mest til nå er «Diablo 3».

Taktiske kamper

«The Lord of the Rings: War in the North» bygger på en lisens du antakeligvis kjenner til og kan kalles en moderne tolkning av sjangeren. Den tradisjonelle fugleperspektivlignende kameravinkelen har blitt byttet ut med et kamera som er plassert bak figuren, og kampene krever at du gjør mer enn bare å hamre løs.

De tre hovedpersonene utfyller hverandre og den tidvis høye vanskelighetsgraden gjør så samarbeid er nødvendig. Kampene er brutale og både mer taktiske, interessante og krevende enn det som er vanlig i sjangeren. For eksempel er Farin godt egnet til å ta i mot juling, mens alven Andriel bør holde seg i bakgrunnen og fyre løs med magi. Uheldigvis er maskinen tjukk i hue, så for å få mest moro ut av spillet bør du spille med minst en annen person.

Avhengighetsdannende utstyrssanking

Kampsystemet og spillet generelt er lett å lære seg og stadige oppgraderinger åpner for nye taktikker. Utviklerne har skåret figurutviklingen inn til beinet, og det er lett både å følge og føle at figurene blir kraftigere etter hvert som erfaringspoengene tikker inn.

Som alle actionrollespillfans vet, er det viktigste i et slikt spill utstyret og ikke minst jakten på heftigere utstyr. Utviklerne skuffer ikke og vet nøyaktig hvilke knapper de skal trykke på for at du blir sittende, du finner hele tiden noe nytt, stiligere og kraftigere.

Tam historie

Merkelig nok, tatt i betraktning hvilket eventyrunivers spillet er satt i, har ikke utviklerne klart å lage en god historie. I tillegg til at fortellingen er uinteressant, høres skuespillerne uengasjerte ut og samspillet dem i mellom er pinlig.

Teknisk er det derimot ingenting å klage på. De store og varierte omgivelsene er flotte å se på, figurene detaljerte og musikken storslått. I tillegg opplevde vi ikke noe kluss med nettkoden og å samarbeide på en maskin fungerte smertefritt.

Nesten tipp-topp

«The Lord of the Rings: War in the North» er et godt actionrollespill som anbefales til fans av sjangeren. Likevel er jeg litt skuffet, hadde utviklerne brukt litt mer tid på historien og den kunstige intelligensen, ville dette vært et toppspill.