Foto: (Sony)

Anmeldelse: The Last of Us

«The Last of Us» hører hjemme blant denne konsollgenerasjonens storheter.

Publisert

Overlevelsesactionspillet «The Last of Us» er ett av de siste storspillene denne generasjonen og er historien om så mye. Det er en spennende historie om et verdenssamfunn som har blitt ødelagt av et mystisk virus, en undertrykkende myndighet og jakten på en kur, men mest av alt er det fortellingen om vennskapet mellom en voksen mann med en vond fortid og en foreldreløs jente.

Utviklerne hos Sonys eget Naughty Dog-studio har gjennom tre «Uncharted»-spill gradvis nærmet seg filmens verden, og «The Last of Us» er det nærmeste de har kommet. Hovedpersonene Joe og Ellie og resten av figurene du møter er blant de mest troverdige i noe spill noensinne. Skuespillerne, manusforfatterne, animatørene og regissørene har gjort en fabelaktig jobb, akkurat som i de beste filmer kommer du til å ende opp med å bry deg om figurene.

Heldigvis har ikke studioet, som så mange før dem, glemt at de lager spill og ikke film. «The Last of Us» er en strålende kombinasjon av skrekk og action. Målet er at Joe og Ellie skal finne en kur og det involverer å jobbe seg gjennom glimrende designede og genuint interessante, men lite gjestmilde omgivelser. I tillegg til at bygninger og lignende er i ferd med å falle sammen, er mange av områdene du skal utforske befolket av personer som ikke vil deg vel. Både militæret og mennesker infisert av viruset kommer etter deg.

Kampsystemet er bygd opp rundt at du skal bruke det lille du har mest mulig effektivt. Ofte er den beste taktikken å holde seg skjult, lure fiendene i feller og så ta rotta på dem med bare nevene. Pistoler er din siste utvei, hver kule er kostbar og ofte er en flaske eller murstein mer effektiv. Kampene er intense og dynamiske, du må hele tiden tilpasse deg ressursene du har tilgjengelig og vet aldri helt hva fiendene kommer til å finne på.

Teknisk er spillet, som forventet fra Naughty Dog, av ypperste klasse og du kan nesten se PS3en svette. Grafikken er detaljert, omgivelsene storslåtte og animasjonene fabelaktige. Kombinert med et glimrende visuelt design og et fantastisk lydbilde, skapes følelsen av at du befinner midt i et samfunn som holder på å kollapse.

«The Last of Us» er et langt steg nærmere den perfekte interaktive filmen. Naughty Dog har klart å kombinere interessante figurer og en spennende historie med underholdende miljønavigering og et godt kampsystem. Du vil ha dette spillet.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.