Foto: (LucasArts)

Anmeldelse: «Star Wars: Force Unleashed 2»

En oppfølger som er en blek skygge av sin forgjenger? Ja, det er det man har fått.

Publisert

Spill basert på Star Wars faller stort sett i en av to kategorier: Ganske bra eller svært skuffende. Mine forhåpninger til denne oppfølgeren til ett av spillene som faktisk var ganske bra var høye. Grafikken så veldig god ut og historien hørtes interessant ut.

La oss ta det første først, ja - det ser veldig pent ut. Hvis man selvfølgelig ser bort i fra at grafikken låser seg med en gang mye skjer på skjermen samtidig. Øyegodteri er det uansett til tider, kanskje spesielt på kuttsekvensene og bakgrunner. Problemet er bare at alle områdene etter hvert ser veeeeldig like ut, men det er vel ikke slik at en modellfotograf blir lei av blonde, høye jenter (eller... vent litt).

Historien i spillet er patetisk dårlig. Her virker det rett og slett som om man har leid inn en fyr man fant på gata til å bruke litt mytologi og surre sammen en lapskaus av en historie som verken engasjerer eller underholder. Du møter tilfeldigvis Yoda, uten noen god grunn - og så plutselig dukker Boba Fett opp. Joda, kule figurer fra universet - men utrolig malplassert her.

Tilbake til spillet. På den positive siden så er kreftene dine noe enklere å kontrollere denne gangen. Du har litt mer kontroll over det meste, uten at vi helt kan peke på at det er noe annet enn noen små justeringer som gjør det.

Problemet er bare at spillet kan være så spillbart som det bare vil for det som egentlig skjer i spillet er at du blir slengt mellom frustrerende plattformaktig mas, møte de samme fiendene om og om igjen (gjerne parret sammen på idiotiske måter (i hvert fall hvis du har vært borte i Star Wars før) og så løper du litt framover før det hele skjer igjen.

Alle fiendene gjør det samme hele tiden og enkelte deler av spillet krever ikke noe mer enn at du skal trykke på riktig knapp til riktig tid. Det er så enkelt, så idiotisk og så kjedelig at du bør la være.

De første minuttene av dette spillet var jeg glad og jeg kjente at ballene mine vokste litt, men etter at jeg hadde gjort det samme om og om igjen i et par-tre timer var jeg egentlig bare klar for å skru over på noe litt mindre kjedelig - som værmeldingen eller noe.

3841

Det aller verste er faktisk de gangene du møter de virkelig store fiendene (og et par av dem er STORE). Det krever ingen intelligens eller kreativitet for å drepe dem, du må egentlig bare gjøre noen enkle knappetrykk og hoppe på riktig sted så er det gjort.

Det meste som var bra med eneren er også borte. Du får ikke følelsen av å være i et stort Star Wars-univers, og historien som i den første glattet over et par av feilene med spillet er så dårlig denne gangen at den bare gjør feilene mer tydelige.

Dette var et særdeles skuffende spill, som i små doser er gøy - så få noen andre til å kjøpe det og lån det, eller noe slikt.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her