Anmeldelse: Metal Gear Solid HD Collection

«Metal Gear Solid HD Collection» er et kremeksempel på hvordan HD-samlinger skal være.

Publisert

Superspilldesigeren Hideo Kojimas mest kjente prosjekt er «Metal Gear»-sagaen, en snikespillserie som gjorde sin debut helt tilbake i 1987. Spillene utspiller seg over flere årtier og både kritiserer, tolker og hyller det moderne krigsmaskineriet. Historiene som fortelles er ofte kompliserte og flettet inn i hverandre på ymse måter, men er alltid verdt å få med seg.

Flott grafikk

Seriens utgiver, Konami, har bestemt seg for å gjøre som de fleste andre spillstudioer med klassikere fra den forrige generasjonen konsoller. «Metal Gear Solid HD Collection» byr på oppussede utgaver av PS2-spillene «Metal Gear Solid 2» og «Metal Gear Solid 3», og PSP-spillet «Metal Gear Solid: Peace Walker».

Resultatet av oppussingene er uten unntak vellykket. Spillene er utallige hakk penere enn originalversjonene og gjør seg godt på store skjermer, kontrollen sitter som et skudd og achievements/trophies er godt integrert. I tillegg hjelper det selvsagt at spillene har tålt tidens tann, selv om noen spilmekanikkomstillinger må til. Du kommer til å sitte med hjertet i halsen der du sniker deg rundt i de fabelaktige spillmiljøene, og mellomsekvensene sørger fortsatt for at du får gåsehud.

Bare superlativer

«Metal Gear Solid 2» utspiller seg for det meste inne i en gigantisk installasjon i nåtid, mens de to andre spillene foregår under den kalde krigen og i langt mer eksotiske omgivelser. Hvis du er interessert i å lese mer om spillene, anbefaler jeg den omfattende Wikipedia-artikkelen. Jeg nøyer meg med å si at alle tre er store, interessante, spektakulære, underholdende og utfordrende.

Det eneste jeg har å utsette på «Metal Gear Solid HD Collection», er at Konami merkelig nok ikke har inkludert det første «Metal Gear Solid». I tillegg til at en del av hendelsene i «Metal Gear Solid 2» bygger på ting som skjedde i forgjengeren, finnes det allerede både en høyoppløselig PC-versjon og Gamecube-versjon av spillet.

Snikgod anbefaling

«Metal Gear Solid HD Collection» er en samlepakke som virkelig anbefales. Oppussingene er vellykkede og forutsatt at du er villig til å sette av litt tid til å komme inn i spillsystemet og historien, har du mye moro i vente.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her