Anmeldelse: Kingdom of Amalur

«Kingdom of Amalur» er et friskt pust og har et glimrende kampsystem.

Publisert

Rollespillfans har det som plommen i egget for tiden. Rett før jul fikk vi servert «Skyrim», og februar har allerede gitt oss det glimrende «Final Fantasy XIII-2». Nå står «Kingdom of Amalur» for tur, et spill som har som mål å gi oss det beste fra flere verdener.

Fantastisk flyt

Utviklerne har selv fortalt at målet var å lage en blanding av det reinspikkede actionspillet «God of War» og rollespillene i «Elder Scrolls»-serien. Resultatet er vellykket, selv om spillet tidvis føles veldig kjent og av og til sliter med å finne sin egen identitet.

Du tar kontroll over en (eller ei) helt, som i beste rollespilltradisjon må trå til og utrydde alt mulig utyske. Merkelig nok er ikke hovedhistorien noe å rope særlig hurra for, men det legger heldigvis ikke en stor demper på spillopplevelsen. «Kingdom of Amalur» har en flyt jeg knapt har sett maken til i et rollespill og timene kommer til å fly unna.

Underholdende kamper

Det er knapt noe dødtid og overalt i den store spillverdenen finner du skatter, monstre og flotte og interessante områder å utforske. Spillet minner mye om actionrollespill som «Diablo», jakten på kraftigere utstyr og erfaringspoeng er skummelt avhengighetsdannende.

Kampsystemet er tilsvarende det i «God of War» og fungerer like bra. Du har to angrepsknapper, en rulleknapp og en for å blokkere, og det er det. Kontrollen sitter i løpet av få strakser og du deler ut stadig mer og heftigere juling. Etter hvert som figuren din blir kraftigere, lærer du deg nye angrepskombinasjoner og ferdigheter.

Flott grafikk

Du kan utvikle figuren din i en rekke retninger, noe som åpner for utallige angrepsteknikker. I tillegg er utviklerne såpass greie at de av og til gir deg muligheten til å nullstille figuren din. Med andre ord kan du trygt eksperimentere og leke.

Monstrene du møter er alle imponerende og «Kingdom of Amalur» er alt i alt et teknisk gjennomført spill. De ulike områdene er detaljerte og varierte, figurene flotte å se på og musikken herlig majestetisk.

Lite originalt

Dessverre har utviklerne av og til blitt litt for inspirert av konkurrentene. Selv om ting ofte dukker opp i ny drakt, har du sett det meste «Kingdom of Amalur» har å by på andre steder. Spillet klarer ikke helt å finne sin egen identitet. I tillegg er vanskelighetsgraden litt lav, du kommer sjelden til å kjøre deg fast for å si det sånn.

Actionfylt og tilgjengelig

«Kingdom of Amalur» er underholdende og forhåpentligvis starten på en ny serie, utviklerne har en solid grunnmur å bygge videre på. Spillet anbefales de som er på jakt etter et actionfylt og tilgjengelig rollespill, og som kan takle at det ikke er særlig originalt.