Foto: (Nintendo)

Anmeldelse: «Donkey Kong Country Returns»

«Donkey Kong Country Returns» er en perle av et plattformspill.

Publisert

Utviklerstudioet Retro Studios har foreløpig ikke levd opp til navnet sitt. De foregående spillene deres har alle vært i «Metroid Prime»-serien, og samtlige har flyttet grenser for hva som er mulig med førstepersons spilleventyr.

Slekter på storheter

Med «Donkey Kong Country Returns» derimot, gjør Retro Studios som navnet deres tilsier. Vi har fått servert et strålende og ikke minst utfordrende 2D-plattformspill, som med unntak av litt godt implementert kontrollvifting slekter tungt på spillene fra 16-bits æraen. Hvis du er av typen som må ha grensesprengende spillopplevelser, kan du bare kutte her.

Historien er passe tåpelig og handler om at noen rakkere har tatt over Donkey Kong Island og, verst av alt, stukket av med samtlige bananer. Donkey Kong og kompisen Diddy Kong kan selvfølgelig ikke finne seg i dette og legger ut på eventyr, et eventyr jeg føler meg trygg på at du kommer til å elske.

Fantastiske baner

Retro byr nemlig på en lang rekke varierte, kreative og innholdsrike baner fulle av hemmeligheter. Du har flere ting du kan samle på, brettene er strålende designet og balanserer etter hvert hårfint mellom frustrerende vanskelig og deilig tilfredsstillende, og du vet aldri hva som venter rundt neste sving.

3949

I tillegg til at omgivelsene endrer seg, får du servert den ene overraskelsen etter den andre. For eksempel kan det plutselig åpne seg et nesten nytt brett i bakgrunnen, du skal ri rundt på et nesehorn, ta en heisatur med gruvevogn eller hoppe mellom plattformer og gjenstander som er satt opp og oppfører seg på uventede måter.

Strålende kontroll

Kontrollen er som forventet sylskarp og intuitiv, den sitter på et blunk og du kan ikke skylle på noen annen hver gang ting går skeis. Hvis det skjærer seg litt for mange ganger kan spillet hjelpe deg, noe som av og til kan komme kjekt med. Du kan for øvrig også få hjelp av en annen spiller, «Donkey Kong Country Returns» huser en underholdende samarbeidsmodus.

Teknisk har jeg ingenting å utsette på spillet, grafikken er sjarmerende, detaljert, fargerik og flyter godt. Musikken er også strålende og trivelig, og alt i alt er «Donkey Kong Country Returns» et spill man kommer i godt humør av.

Lite innovasjon

På tross av at jeg synes det er deilig med et vellaget spill som slekter tungt på eldre storheter, kunne jeg godt tenkt meg litt mer nyskapning. Jeg er ikke ute etter noe revolusjonerende, bare et par forsøk på å gjøre noe nytt.

Heldigvis er det minuset alt annet enn stort. Hvis du er sulten på et underholdende, utfordrende, varierte og rett og slett strålende plattformspill, kjøper du «Donkey Kong Country Returns».

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her