<b>POPULÆR:</b> Abigail Ratchford har i løpet av noen år blitt en meget populær kvinne på Instagram.
POPULÆR: Abigail Ratchford har i løpet av noen år blitt en meget populær kvinne på Instagram. Foto: Instagram/Abigail Ratchford

Instagram

Så mye får Instagram-modellen Abigail Ratchford betalt per bilde

Tjener millioner på sosiale medier.

Publisert Oppdatert

Bildedelingstjenesten Instagram er stedet der personer du aldri tidligere har hørt om, er superkjendiser og drar inn millioner av annonsekroner på bildene sine.

Én av disse modellene er amerikanske Abigail Ratchford. Den barmfagre kvinnen fra delstaten Pennsylvania, har de siste årene slått seg stort opp som såkalt «Instagram-modell» og håver i dag inn store summer på bildene hun legger ut.

Startet ved en tilfeldighet

Millionene 26-åringen tjener på sitt liv i sosiale medier, startet ved en tilfeldighet. I 2013 ble hun spurt av en kamerat som ønsket å forbedre sin portefølje som fotograf, om hun kunne tenke seg å stille opp som modell. Nettsider som Maxim og Sports Illustrated oppdaget fotografens bilder på sosiale medier og begynte å skrive om «den nye jenta». Ratchford skjønte raskt at dette var en mulighet hun måtte gripe og startet opp en Instagram-konto. Det tok ikke lang tid før hun hadde 20.000 følgere. I løpet av syv måneder var antallet vokst til 100.000.

Nå, fire år senere, måler antall følgere over åtte millioner.

Nå tjener hun rundt 170.000 dollar i året, over 1,4 millioner kroner i dagens kurs, bare på Instagram-kontoen. Pengene får hun ved å reklamere og legge ut bilder av forskjellige produkter.

- For hver million følgere du har, kan du ta opp til 1500 dollar (nærmere 12.000 kroner) per innlegg på Instagram, har 26-åringen fortalt til New York Post.

Tidligere tok hun rundt 6000 dollar, over 47.000 kroner, per innlegg, men ifølge en artikkel i Cosmopolitan økte hun nylig prisen til 8500 dollar per innlegg.

I tillegg tar hun 1500 dollar for å legge ut tre bilder på Snapchat.

- Jo flere følgere du har, jo mer penger kan du ta per bilde, sier hun til magasinet.

http://www.side3.no/sports-illustrated-modellene-kaster-klrne-pa-sosiale-medier/3423192644.html
View this post on Instagram

En fuego 🔥

A post shared by ⚡️ A R ⚡️ (@abigailratchford) on

Millioner på egen kalender

Ratchford reklamerer dog ikke bare for andre. Modellen promotere også egne produkter. 26-åringen har en nettside som selger alt fra en årlig Ratchford-kalender til shotte-glass med bilde av henne på.

Til New York Post har modellen avslørt at hun årlig tjener rundt 200.000 dollar, over 1,6 millioner kroner, bare på salg av kalenderen. Tar du med t-skjorter og shotteglass, kan du legge til 50.000 dollar, nærmere 400.000 kroner, i årlig inntjening, skriver avisen.

I tillegg får Ratchford godt betalt for å feste på nattklubber eller dukke opp på andre sosiale sammenkomster verden over.

Millionene 26-åringen håver inn er noe helt annet enn hva hun tjente før hun ble kjent. Ratchford sjonglerte tre jobber samtidig og sier hun tjente rundt 600 dollar i uken. Nå fester hun med kjente artister og idrettsfolk. Hun har også posert for Kanye Wests fotobok, samt blitt fotografert for Playboy, FHM og Esquire. I tillegg har hun hatt mindre roller i en rekke amerikanske TV-serier.

Selv om Ratchfords følgerbase hovedsakelig er menn, forteller modellen at hun i fremtiden håper å få flere kvinnelige følgere. Hun har blant annet planer om å lansere en egen undertøyskolleksjon og sminkeprodukter. 26-åringen har nemlig ingen planer om å legge ut dristige bilder av seg selv i evig tid.

- Jeg tenker langsiktig. Innen jeg er 35 år ønsker jeg å være gift og ha barn. Da kan jeg ikke legge ut slike bilder som jeg gjør nå.

View this post on Instagram

All american 🇺🇸

A post shared by ⚡️ A R ⚡️ (@abigailratchford) on

View this post on Instagram

🍦✌🏼

A post shared by ⚡️ A R ⚡️ (@abigailratchford) on

- Jeg vil ikke bare være en Instagram-modell som legger ut noen bilder og gifter seg med en idrettsmann. Jeg ønsker å bli kjent for sminkeprodukter, undertøy og klær. Jeg vil bli respektert av andre i bransjen, forteller Ratchford til New York Post.

For øyeblikket er modellen singel. Til Cosmopolitian avslører hun at humor er noe av det viktigste hun ser etter hos en mann, samtidig som en veltrent kropp kommer langt ned på listen over kriterier.

View this post on Instagram

🌈🌈🌈🌈🌈

A post shared by ⚡️ A R ⚡️ (@abigailratchford) on

- Jeg hater karer som er topptrente. De har aldri interessert meg, jeg vet ikke hvorfor. Jeg foretrekker «pappa-kropp», som Leonardo DiCaprios collega-kropp. Og så trenger jeg noen som er morsomme. Det er veldig viktig for meg, forteller modellen.

Selv om Ratchford tjener gode penger på sin Instagram-konto, er det bare småpenger sammenlignet med hva andre modeller kan tjene per bilde. Kjente modeller som Irina Shayk, Hanna Davis og Kelly Rohrbach kan tjene over 100.000 dollar per bilde de legger ut.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her