FRISK: Unngå forkjølelse, masturber.
FRISK: Unngå forkjølelse, masturber. Foto: (Thinkstock)

Vitenskap

Å masturbere er spesielt bra for menn

Ikke hold hendene over dyna.

Publisert

Ikke at vi tror de fleste holder henda over dyna i redsel for å få kreft eller bli blinde om de leker med junior – men det er jo greit å vite at det faktisk er en fordel å masturbere jevnlig.

De to Youtube-vloggerne Mitchell Moffit og Gregory Brown driver ASAP Science-kanalen, og de har samlet diverse forsknings-og studiefunn. Å runke gjør deg både gladere, sunnere og er bra for fertiliteten.

Under masturbering frigis diverse kjemikalier i hjernen, blant annet dopamin, som er med på å redusere stress, endorfiner som reduserer smerte – også menstruasjonssmerter hos kvinner, greit å vite – og prolaktin, som hjelper for søvn.

Les også: - Klitoris er en «kvinnelig penis»

Det er høst og forkjølelsene står i kø for å sørge for dårlige dager. Derfor har særlig menn en fordel av å masturbere, ettersom det øker produksjonene av bakterie-kjempende hvite blodlegemer. Ergo er man litt bedre rustet for å ikke bli syk, og pådra seg man-flue.

Andre fordeler er at jevnlig runking kan forebygge prostatakreft, som er en av de vanligste krefttypene hos menn, ettersom det er med på å «skylle ut» kreftfremkallende giftstoffer i prostata.

Det er også biologiske grunner til at men bør masturbere. Selv om sperm-antallet er litt lavere like etter ejakulering, så forbedres kvaliteten om man har utløsning jevnt og trutt. Man antar årsaken er at de «gamle» spermiene forsvinner og gir plass til nye og «unge», som lettere kan befrukte et egg.

De to vloggerne har derimot et råd – ikke runk på samme måte hver gang. Gjør man det på samme måte hver gang, kan man nemlig bli «avhengig» av den rutinen for å klare å komme, og det kan bli vanskeligere å få orgasme når man har sex.

LES også: Internasjonal undersøkelse: - Altfor mange myter om sex

Foto: (Thinkstock)
Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her